ENGELLİLER ŞENLİĞİ AYVALIK’TA BAŞLADI
Tarih : 2016.09.23  09:24:18
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde her yıl Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellilerle birlikte düzenlenen Engelliler Şenliği yağmurlu havaya rağmen büyük bir coşkuyla başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Engelliler Şenliği’nin açılışı serenomisinde; Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Ak Parti ile CHP Ayvalık ilçe başkan ve yöneticileri, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Devlet Personel Daire Başkanlığı yetkilileri, yurt genelindeki 81 ilden gelen bin 200 civarındaki engelliler ve ailelerinin hazır bulundu.

Açılışı serenomisinde konuşan Türkiye Sakatlar Kondeferasyonu’nun görme engelli Genel Başkanı Yusuf Çelebi, “Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde, ülkemizdeki tüm engellileri kucaklayan, her türlü sorununu çözmek için uğraşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, terör saldırıları neticesinde engelli kalmış tüm vatandaşlarımıza da kucak açacaktır. Atılan her bomba ve kurşunun ardından ülkede engelli sayısının arttığı unutulmamalıdır. Bu vesile ile ülkemizde yaşadığımız darbe kalkışması ve beraberindeki terör olaylarını şiddetle kınıyor, Şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, yaralı olanlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Çelebi konuşmasında; artık engellilerin ülke genelindeki binlerce iş sektörünün dışında belediye başkanı, kaymakam, vali, genel müdür konumundaki işlerde de var olması gerektiğini belirterek, bu konuda her türlü özveriyi kendilerine gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Açılış serenomisinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; bu yıl 24.sünü düzenledikleri engelliler şenliğinde yeniden ülkenin dört bir yanından gelen engelliler ve aileleriyle buluşmuş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Engellilerin Ayvalık’taki şenlikleri yürekten benimsediğini ifade eden Başkan Gençer, “Her yıl Ayvalık’ta halkımızla birlikte kucak açtığımız engelli konuklarımız, buradan öylesine güçlü bağlarla ayrılıyorlar ki, gelecek sene düzenleyeceğimiz şenlikler için takvim yapraklarını hızlı hızlı kopararak adet gün sayıyorlar. Öyleki, engelli konuklarımız Şeytan Sofrası’nın bile ismini kendilerine göre değiştirerek, ‘Aşk Tepesi’ adını koymuşlar. Bunu nedeni ise Ayvalık’taki şenliklerde tanışan engelliler Şeytan Sofrası’nda birbirlerine aşık olduklarını belirterek, evlenme kararı alıyorlar ve bu yüzden de Şeytan Sofrası tepesine, ‘Aşk Tepesi’ diyorlarmış” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediyesi olarak ilçede gelenekselleşen şenliklere her zaman destek vereceklerini ve engellileri Ayvalık’ta buluşturmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Gençer, 24 yıldan bu yana şenliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen eski belediye başkanları ve emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Açılış serenomisinde konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; her yıl 81 ,lden gelen engellilerin Ayvalık’ta buluşmasından ve burada gönüllerince eğlenmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açılış serenomisinde ciseleyen yağmuru engellileri Ayvalık’a getirdiği bereket olarak nitelendiren Kaymakam Nazlı, 24. sü yapılan engelliler şenliğinin uzun yıllar boyunca katılımı artarak süreceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından engelli gençlerin sergiledikleri halk oyunları büyük bir beğeniyle karşılandı.

24. Ayvalık Engelliler Şenliği’nin açılış serenomisi geleneksel engelli korteji ile sona erdi.

Ayvalık’taki engelli şenliklerinin 24 Eylül Cumartesi gününe kadar çeşitli panel ve sportif faaliyetlerle süreceği öğrenildi.

Şenlikler Cumartesi günü geleneksel kamp ateşinin yakılması ve kamp ateşinin etrafında şarkı ve türkülerin engelliler tarafından seslendirilmesiyle sona erecek.

595 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri