GÖNÜL YOLU KÖPRÜSÜ MAHKEMELİK OLUYOR
Tarih : 2016.09.27  09:35:02
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un özel bir önem verdiği Ayvalık körfezinde denizin de temiz olmasını sağlayacak olan Cunda Köprüsü’nün inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Ancak köprü inşaatının bulunduğu noktada ulaşımı sağlayan tali yolda sık sık meydana gelen trafik kazalarında yüklenici firmanın sorumlu olduğunu düşünen kazazede bir vatandaş firmayı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde motosikletiyle inşaatı süren Gönül Yolu Köprüsü üzerinden seyrederken, toprak yol ile asfalt yolun birleştiği noktada yoğunlaşan toprak, çakıl ve su birikintisi nedeniyle kaygan zeminde kayarak düştüğünü belirten Recep Ökten, meydana gelen kazada sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Ayvalık’ın Cunda Adası’nda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan evli ve bir çocuk babası Recep Ökten, “Yaklaşık 15 gün önce motosikletimle Cunda Adası’ndan Ayvalık’a giderek motosikletime benzin aldım. Dönüş istikametinde köprü inşaatındaki toprak yoldan asfalta çıkarken kaydım ve düştüm. Sadece 10 kilometrelik bir hızla yaptığım kaza sonrasında; motosikletimde üzerime düştü. Bacağımda derin kesikler oluşurken, tendonlarımda da zedelenmeler oldu. Şu an çift koltuk değneğiyle yürüyebiliyorum. Tabi tarlamda da yapılacak birçok işim yarıda kaldı” dedi.

Köprü inşaatındaki yolun mıcır ve zemininin sertleştirilerek tali yol olarak kullanılması gerekirken, inşaatı yapan yüklenici firma yetkililerinin bu konuda gerekli önlemler almadığını ve gerekli uyarı levhalarının da yetersiz olduğunu savunan Ökten, “Bunun dışında toz kalkmaması için toprak yol su ile ıslatılıyor. Ancak bu da yolun kayganlaşmasına neden oluyor. 4 tekerlekli araçlar bozuk satıhın kayganlaştığını fark edemiyor ama iki tekerlekli motosikletler bu satıhta kayarak çoğu zaman yaralanmalı kazalar yapabiliyorlar. Bugüne kadar o yolda benim bildiğim ve duyduğum 20 civarında motosiklet kazası meydana geldi. Benim kaza yapmamdan bir hafta önce Hüseyin Ayık adlı bir motosiklet sürücüsü de aynı noktada kaza yaparak hayatını kaybetti. Benden önce bir komşumun oğlu da aynı yolda motosikletini kaydırdı ve şu anda bacağıyla ilgili İzmir’de tedavi altında.” İfadelerini kullandı.

Cunda Adası ile Ayvalık’ı birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü’nde ki yolun yüklenici firma tarafından en azından araç trafiğinin rahatça akması için gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizen Recep Ökten, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından hukuki arenada hakkını aramayı düşündüğünü ve böylelikle de söz konusu yolda başka insanların da canının yanmamasını amaçladığını sözlerine ekledi.

 

311 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri