EDREMİT’TE PARKOMATA YÜRÜTMEYİ DURDURMA
Tarih : 2016.10.14  10:41:15
Edremit Belediyesi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan davada Balıkesir İdare Mahkemesi 9 Eylül ve Park Caddelerinde ki parkomat uygulamasının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin Edremit ilçesinde ki 9 Eylül ve Park Caddelerinde ki yol üstü ücretli otoparkların oluşturulup parkomat uygulamasına yönelik 17.03.2016 tarih ve 085 sayılı kararı için Edremit Belediyesi tarafından Balıkesir İdare Mahkemesi’nde açılan davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

Edremit Belediyesi tarafından “Otopark olarak ayrılan yerlerde ikamet edenlerin araçlarını kendi binalarının önüne par etmeleri durumunda otopark ücreti ödeyip ödemeyeceklerinin belirlenmediği, parkomat uygulamasının çifte ücretlendirmeye neden olduğu, uygulama için ayrıntılı inceleme yapılmadığı, işlemin 3194 sayılı kanunun 37. Maddesi ile Otopark Yönetmeliğine aykırı olduğu” gerekçesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı Balıkesir İdare Mahkemesi’nde açtığı davayı görüşen mahkeme “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat aranmaksızın yürütmesinin durdurulmasına” karar verdi. Bu sonuçla 9 Eylül ve Park Caddesi’nde ki ücretli parkomat uygulaması sona ermiş oldu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Vatandaşı bir müşteri gibi görüp evini önüne bıraktığı aracından dahi otopark ücret alarak gelir sağlamak doğru değildir. Parkomat uygulamasının baştan buyana yanlış bir uygulama olduğunu ifade ediyoruz. Bu yönde ki hukuki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Balıkesir İdare Mahkemesi’ne açtığımız davada mahkemenin ilçemizde ki 9 Eylül ve Park Caddelerinde ki parkomat uygulamasının yürütmesinin durdurulması yönünde ki kararı emsal teşkil etmesi açısından ayrı bir önem taşımaktadır” dedi.

704 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri