BALIKESİRLİ CHP’Lİ İLÇE BAŞKANLARI AYVALIK’TA BULUŞTU
Tarih : 2016.10.17  09:09:30
CHP Balıkesir İl Başkanlığı bünyesindeki CHP İlçe Başkanları il genelinde gerçekleştirdikleri toplantılarının 7. sini Ayvalık’ta gerçekleştirdi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Küçükköy-Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker ve Ayvalık’ın CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra CHP Ayvalık İlçe yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Balıkesir’in 20 ilçesinde kurulu bulunan CHP’li İlçe Başkanları, CHP Ayvalık İlçe Gençlik ve Kadın Kolları üyeleriyle, partililer hazır bulundu.

Saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesirli CHP İlçe Başkanlarının düzenledikleri toplantının Ayvalık’ta gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Önümüzdeki süreçte genel ve yerel seçimlerin erkene alınmasına ait birçok spekülasyonların bulunduğuna işaret eden Başkan Gençer, “Bu yüzden de sanki yarın seçim olacakmış gibi hep birlikte el ele çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. İşte bu toplantıların sürekli hale getirilmesi bizlerin birlikte hareket etmesi hepimizin hedefi olan CHP’yi iktidara taşımak adına çok önemli” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanları toplantısını Ayvalık’ta organize etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ise; “Çünkü Ayvalık’ın, hem Türkiye’de hem de Balıkesir’de ayrı bir önemi var. Ayvalık; Kuvvai Milliye’nin başladığı ve Kurtuluş Savaşı’nda düşman ilk kurşunun sıkıldığı ilçelerden biridir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da çok önemli bir yeri olan ilçedir” dedi.

Türkiye’nin 14 yıldan bu yana iyi yönetilmediğini savunan Ender Biçki, “İyi yönetilmediği için, 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Fethullahçı Terör Örgütü, 15 Temmuz darbe sürecine kendiliğinden gelmedi.  Biz ve Türk Milleti 15 Temmuz’a nasıl gelindiğini çok iyi biliyoruz. Bu terör örgütünün Türkiye’nin tüm kurumlarına nasıl yerleştiğini, kimler tarafından korunduğunu, kollandığını ve kimler tarafından destek gördüğünü gerçekten çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu savunan Ender Biçki, “Yaptığımız muhalefette de çok önmeli iki konuda haklı çıktık. Bunlardan biri FETÖ konusuydu. Biz, FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmek istediğini yıllardır ifade ettik. Bunu ifade ettiğimizde de her defasında, Fethullah Gülen’in iyi bir din adamı olduğuna ilişkin yanıtlar aldık. 15 Temmuz darbe girişimiyle de haklı çıktık. Bir değer haklı çıktığımız konu PKK ile yürütülen mücadeleydi. Biz, Oslo’da yapılan görüşmelere, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere her defasında şiddetle karşı çıktık. PKK terör örgütüyle görüşülerek, bebek katili Abdullah Öcalan ile görüşerek bu sorunu çözülemeyeceğini, Çözüm Sürecinin doğru olmadığını ve bu sürecin Türkiye’yi karanlığa götüreceğini adeta isyan edercesine söyledik ve yine haklı çıktık. Çözüm Süreci içinde Güneydoğu’nun adeta mayın tarlasına ve silah deposu haline getirildiğini gördük. 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde, Türkiye’de bir yıl içerisinde verdiğimiz şehit sayısı, sadece 7 idi. Ama bugün bakıldığında; neredeyse her gün 10-15 tane şehit verir hale geldik. Bunun sorumlusunun AKP olduğunu herkes biliyor, herkes görüyor. Çünkü bu devletin valilerine ‘operasyon yapmayın’ yetkisi veren CHP değildir” diye konuştu.

Ayvalık’ta Balıkesir’in 20 ilçesinde teşkilatı bulunan CHP’nin İlçe Başkanları toplantısı daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

38709 kez okundu
Diðer Politika Haberleri