AYDINLIOĞLU’NDAN KÖRFEZ İLÇELERİNE DOĞALGAZ MÜJDESİ
Tarih : 2016.11.22  09:29:16
Balıkesir’in körfez ilçeleri 2018 kışında doğalgazla ısınacak. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, körfez ilçelerinin doğalgaz talebini AK Parti MKYK toplantısında gündeme getirdiğini belirterek, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’a talep dosyasını ilettim.

Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatıyla EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Doğalgaz Piyasası Daire Başkanlığı Grup Başkanı Hüseyin Daşdemir ve BOTAŞ yetkilileri ile görüşerek Balıkesir için planlanan doğalgaz yatırımlarını masaya yatırdık. İlk planda körfezde 3 ilçeden başlanacağını söyleyen EPDK yetkilileri ile ve yüklenici AKSA şirketi ile görüşmeleri yoğunlaştırarak Körfezde ki 5 ilçenin de projeye dahil edilmesini sağladık” diye konuştu. 
İlk planlamanının Edremit Körfezinden başlayacağını ifade eden Aydınlıoğlu “Böylece Balıkesir için doğalgaz ilk planlamada Körfez ilçelerinden başlayacak. Lisans çalışmasında olan proje hızlandırılarak şubat-mart ayı gibi çalışmaları başlanacak ve inşallah 2018 kışına tamamlanmış olacak. Şehrin girişlerine çelik hatlarla BOTAŞ tarafından getirilen doğalgaz AKSA tarafından dairelere kadar dağıtılacak. Böylece bölge halkımızda inşallah bundan sonra temiz bir enerjiyle ısınmanın rahatlığını yaşayacak. Doğalgaz konusunda vatandaşlarımızdan çok yoğun talepler geldi, bu kararla vatandaşlarımızın haklı taleplerini yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

567 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri