24 Kasım Öğretmenler Günü Edremit'te kutlandı
Tarih : 2016.11.25  09:25:30
Edremit ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen iki tören ile kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezindeki törende İstiklal Marşının İşaret Dili ile de okunması büyük beğeni topladı.

Saat 14.00'da Şehit Hamdibey Meydanında başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünün çelengi Atatürk Anıtını sunuldu. Meydandaki tören Saygı duruşu ve İstiklam Marşı okunması sonrasında sona erdi.
Törenleri ikinci kısma ise Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapıldı. Buradaki törenlerde ilk olarak saygı duruşu yapıldı. Daha sonra İstiklal Marşı Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri tarafından işaret dili eşliğinde söylendi. İşaret dili eşliğinde söylenen İstiklal Marşı büyük alkış aldı. Daha sonra Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Emekli Öğretmen Şükran Sağlam birer konuşma yaptılar. Emekli personele hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettiler. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin akabinde Kudret Zeytun 15 Temmuz temalı şiirini okudu. Son olarak ise öğretmen konulu söz ve türkü korosu sahne aldı.
Kutlamalara Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkan Vekili Şengül Sönmez, Edremit Meslek Yükse Okulu Müdürü Raif Sakin, Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Selami Selvi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, protokol üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

282 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri