Yürekleri ısıtan belediyecilik
Tarih : 2017.01.13  10:11:25
Karesi Belediyesi, sosyal yardımlarla kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 4 bin 512 ihtiyaç sahibine ulaşan Karesi Belediyesi, 2017 yılında da 'insan odaklı' sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

Karesi Belediyesi son olarak Ali Hikmet Paşa, Çay ve 2. Sakarya mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yaparken soba ve yakacak ihtiyacı olan 3 ailenin de ihtiyacını giderdi. Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili değerlendirme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, " Vatandaşımızın olduğu her yerdeyiz" dedi.

768 EVDE SOSYAL İNCELEME

2016 yılında 4 bin 512 kişiye sosyal yardımlarla ulaşan Belediye, 2017 yılında da çalışmalarını sürdürecek. Geçtiğimiz yıl 3 bin 600 adet 50 TL ve 25 TL'lik sosyal yardım kartı dağıtan Belediye, ayrıca 495 kişiye de gıda kolisi dağıttı. 60 vatandaşa 18 ton kömür, 94 vatandaşa 12 ton odun, 16 vatandaşa ise soba desteği sağlayan Karesi Belediyesi, 2016 yılında 20 kez Değerlendirme Kurulu Toplantısı yaptı; bu toplantılarda 1408 vatandaşın talebini değerlendirdi, 768 evde sosyal inceleme yaptı.

191 HASTAYA EVDE TEDAVİ

Giyimden temizlik malzemesine, mefruşat ürünlerinden ayakkabı ve oyuncağa kadar bir çok ürünün yer aldığı, Karesi Alışveriş Merkezi'nde Karesi halkına hizmet veren Sosyal Markete 94 hayırsever eşya bağışında bulunurken 158 vatandaş bu yardımlardan faydalandı. Ayrıca yine hayırsever 90 vatandaşın bağışladığı ev eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 57 kişinin barınma, 145 vatandaşın ulaşımın ihtiyacını karşılayan Karesi Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde verdiği Evde Sağlık Hizmeti uygulaması ile 191 hastaya evde tedavi imkanı sağladı.

VATANDAŞIMIZIN

OLDUĞU HER YERDEYİZ

Karesi Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını değerlendiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Vatandaşımızın olduğu her yerdeyiz. Bizim övünebileceğimiz değerlerimizden birisi de yardımlaşma konusunda gösterdiğimiz hassasiyettir. Her yardımlaşma, aynı zamanda insanlar arasında sevgi bağlarının güçlenmesine, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine sebep olmaktadır. Daha huzurlu, daha mutlu ve daha güzel yarınlar için yardımlaşma, dayanışma gibi değerlerimizi kaybetmeden yaşatmaya devam etmeliyiz" dedi. 

 

314 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri