SU BASKINLARINDAN İLLALLAH ETTİLER
Tarih : 2017.01.16  10:14:47
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, şiddetli yağışlar nedeniyle iki ay arayla yaşanılan sel afetinde en çok zarar gören Kayserili ailesi adeta isyan etti.

Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No:242 adresinde ikamet eden ilçenin tanınmış esnaflarından Ufuk Kayserili ile 5 kişilik ailesi sel sularından her defasında zarar görmekten bıktıkları ifade ediyor.

1965 yılından bu yana ikamet ettikleri evin alt katını her yağmurda su bastığını ifade eden Ufuk Kayserili ve eşi Hatice Kayserili son 9 yıldır aynı çileyi çektiklerini belirtti.

Atatürk Caddesi üzerinde eski Kız Meslek Lisesi önündeki menfezin artık iş görmez hale geldiğini anlatan Ufuk Kayserili, menfezle ilgili sorunu her defasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKi ve Ayvalık Belediyesi yetkililerine anlattıklarını ancak her iki kurumun her defasında topu birbirine attıklarını savundu.

Yaklaşık 2 ay önce yaşanılan sel afetinde evlerinin alt katındaki tüm beyaz eşyalarla, mutfak dolapları ve kat kaloriferinin kullanılmaz hale geldiğini anlatan Kayserili, hiçbir kurumdan herhangi bir maddi yardım beklemediklerini ancak yetkililerin de en azından sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

 

“YETKİLİLER PİŞKİN DAVRANIYOR”

Ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın teyzesi olan Hatice Kayserili ise, yeğeni Avşar’ın Ayvalık’ta bu evde büyüdüğünü belirterek, “Bunu bilen yetkililere ne zaman yaşadığımız sorunu anlatmaya kalktığımızda bize, ‘Siz Hülya Avşar’ın yakınısınız. Size koyar mı? Size Avşar size yeni eşyalar alsın ve evinizi dayayıp döşesin.’ Şeklinde pişkin yanıtlar verebiliyorlar. İnanın artık her yağmurda uyku uyuyamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililer görevlerini yapıp, bu menfezi ıslah etmek zorundadır. Her şikayetimiz edişimiz hiç kimse ilgilenmiyor. Artık konuyu yargıya taşımaktan başka çaremiz kalmadı” diye konuştu.

224 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri