BALIKESİR İLKLERİN ŞEHRİ
Tarih : 2017.01.18  09:32:39
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ile yakın tarihin karşılaştırmalı medya analizi olan “100 Yıllık Terane” adlı kitabın yazarı Taha Ün’ü ağırladı.

Balıkesir ve Büyükşehir projeleri hakkında Taha Ün’e bilgiler veren Başkan Uğur, Balıkesir’in Çocuk Köyü, Robotik Otopark, Fırıntaş’ın katkısız ekmek üretimi ve son olarak da Bandırma’ya inşa edilecek olan Tematik Park ile Türkiye’de ilklerin şehri olduğunu söyledi. Uğur, diğer kentlerin Balıkesir’i örnek aldıklarını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi ile yakın tarihin karşılaştırmalı medya analizi olan “100 Yıllık Terane” adlı kitabın yazarı Taha Ün, ilk imza etkinliğini Balıkesir’de yaptı. İmza programı öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret eden Ün, kitabını imzalayarak Uğur’a hediye etti. Başkan Uğur’da Ün’e Balıkesir ve Büyükşehir projeleri hakkında bilgiler verdi. Ün, ilk imza etkinliğini Balıkesir’de yaptığını söyledi.

UĞUR: “BALIKESİR’İ ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GETİRİYOR”

Balıkesir’in yatırımcıların gözdesi haline geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Devletin, hükümetimizin yapmış olduğu altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, Çanakkale Köprüsü, havaalanı da yapılıyor. Bunlar Balıkesir’i önemli bir merkez haline getiriyor. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde ede önemli talepler var. Şişecam buradan yeraldı. Buraya kompozit imal edecek fabrika kuruyor. Kale Grubu, Bodur Gurubu geldi yeraldı. Şimdi sabah Filli Boya buraya geliyor. Hek Gıda buraya geliyor. Dondurulmuş ekmek, yarı pişmiş ekmek üretimi yapacak. Marmara-Ege ekseninin, Türkiye’deki üretimin, ticaretin, tüketimin yüzde 70’i bu bölgede. Balıkesir’de tam bu yayın ortasında kalıyor. Tüketim bölgelerine de yakın. Bu bizim için avantaj” diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE VE DÜNYA’NIN EN GÜZEL YERİ BALIKESİR”

Balıkesir’in Dünya’nın ve Türkiye’nin en güzel yeri olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir’in bir tarafının Marmara, diğer tarafının ise Ege’de olduğunu belirtti. Avşa ve Cunda Adası’nın da Balıkesir sınırları içerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, Balıkesir’in her türlü zenginliği olan bir il olduğunu vurguladı. Altın, bor, demir, polipten, kurşun madenlerinin Balıkesir’de olduğunu ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

Balıkesir’in sosyal hayatı yok. Burada yaşayan üst düzey yöneticiler İstanbul ve İzmir’e alışverişe gidiyor. Biz inşallah burada yeni yatırımlar ve rekreasyon alanları ile yeni verdiğimiz imarlar ile Balıkesir’i dışarıdan gelen insanların rahat yaşayabileceği, alışveriş yapabileceği, tiyatrosu, sineması, sosyal etkinliklerinde olduğu bir Balıkesir’i inşa ediyoruz. Mart sonunda kongre merkezimiz bitiyor.”

BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE’DE İLK DEFA ŞEFFAF, ADALETLİ, AÇIK İMAR DÜZENLEMESİ YAPILDI”

Balıkesir’in gelişebilmesi için imar planlarında değişiklikler yapıldığı söyleyen Başkan Uğur, Türkiye’de ilk defa şeffaf, adaletli ve açık imar düzenlemesinin Balıkesir’de yapıldığını belirtti. İmar düzenlemesinde kimseye ayrıcalık yapılmadığını söyleyen Uğur, “İmar planları adaletli olacak dedik. Çağırdık herkesi. 40 yıldır imar alamayanlara bile imarlarını verdik. Hem komisyondan oybirliği ile geçti, hem de 1/5000’lik imar planları Büyükşehir belediye meclisinden oybirliği ile geçti. Hiçbir itiraz olmadan. Türkiye’de bir ilktir bu. Bu imar planları kapalı kapılar ardında, gizli gizli ve tantanalı geçer. Ama her şey açık bizde. Cd’lere koyup verdik herkese. Ticari alanlar açık olsun, hastane alanları, isteyen okul yapsın, isteyen hastane vs. güzel oldu. İnşallah Balıkesir daha iyi olsun. Biz gelecek 5-10 Balıkesir’i hazırlayamazsak burası aynı kalır. İstiyoruz ki gelen burada rahat yaşasın” dedi.

UĞUR: “BALIKESİR’E HEP İLKLERİ YAPIYORUZ”

Balıkesir’in Türkiye’de ilkleri yapan şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Akıllı otopark yaptık. İstanbul bizden sonra yaptı. Çocuk Köyü yaptık. Türkiye’de bir ilk. Bursa’dan Manisa’dan bütün ilçeler bize geliyor. 5 bin metrekare bir alanda. Ekşi maya ekmek yaptık. İstanbul’dan halk ekmek geldi. Halkın ekmeğini hiç kimyasal maya kullanmadan yapıyoruz. Yaptığımız işlerin hepsi güzel şeyler. Bandırma’ya Tematik park yapıyoruz. Mühendislik, Mimarlık fakültelerinin uygulamalı eğitim yapacağı bir yer. Bunun için uluslararası bir yarışma açtık. 1700 kişi şartnameyi indirdi. Mart’ın 10’unda birinciye ödülünü vereceğiz. Dünyanın ünlü mimarları gelecek. Cunda’ya köprü yapıyoruz. 1 ay sonra geçeceğiz. Burhaniye’ye amfi tiyatro yapıyoruz. Balıkesir’de dokunmadığımız yer yok. Sındırgı’nın meydanından, köprüsüne kadar” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Taha Ün, “100 yıllık terane” adlı kitabını imzalayarak Başkan Uğur’a hediye etti. Ün daha sonra yaylada AVM’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen imza programına katıldı. 

402 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri