MİSİAD’DAN ‘KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIK’ KAMPANYASI
Tarih : 2017.02.01  09:31:12
Memleketçi İşadamları Derneği (MİSİAD) tarafından kısa bir süre önce projelendirilen ‘Kültürüne Sahip Çık’ kampanyası Ayvalık’ın en büyük mahallesi Altınova’da başladı.

MİSİAD tarafından başlatılan kampanyanın ilk etabı Altınova’da bölgenin tarihi simgeleri olan kişilerin evlerinin restorasyonlarıyla start aldı.

Altınova’da tamamı MİSİAD tarafından finanse edilen Türk Mimarisi’nin en güzel örneklerini taşıyan evlerin restorasyonunun izinlerinin Bursa Anıtlar Kurulu ile Ayvalık Belediyesi’nden alındığı öğrenilirken, söz konusu restorasyonlarla tarihi ve kültürel yapıların yeniden hayata kazandırılacak olması ise bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Başlayan restorasyon çalışmalarının Ayvalık ve Altınova başta olmak üzere bölge halkı için çok büyük bir hayati önem taşıdığını savunan MİSİAD Balıkesir Şube Başkanı Kamil Tutmaz muhabirimize açıklamalarda bulundu.

Kamil Tutmaz açıklamasında, “Özellikle son 20 yıldan bu yana işlenen 1786’dan sonra dayatılan Rum Kültürüne sahip çıkanların aksine bölgedeki üzeri örtülmeye çalışılan Türk Mimarisinin en güzel örneklerinin yeniden hayat bulmasını planladık. Bu amaçla Altınova’da 14 tarihi binayı restore ettirerek bölgede bin yıldır yaşayan Türk Kültürü’nün refah düzeyini yenilenen binalarda yansıtmak istedik. Böylelikle Altınova Mahallemizin yeninden cazibe merkezi olmasının önünü açmak ve bölgedeki iktisadi tarımın da yeniden canlanmasına katkı vermeyi amaçladık” dedi.

İçinde; Ayvalık’ta Kemal Şişman’a ait arazide Zeytin Organize İhtisas Sanayi ile başladıkları iktisadi kalkınma hamlesinin Altınova etabında da kültürel anlamda desteklenmesinin barındırıldığı proje kapsamında, Küçükkuyu’da restore ederek turizmin hizmetine soktuğu ‘Manici Kasrı’ ile kendini kanıtlayan Restorasyon Uzmanı Faruk Ulusoy’un da MİSİAD koordinasyonunda çalışmalar yapacağını belirten Başkan Tutmaz, kampanyanın uzun soluklu bir yelpaze diliminde gerçekleşeceğini ve ilk 5 yıllık periyotta tarımsal iktisat kaynaklı milli mimarinin hayata geçirileceğini belirtti.

Türkiye’de son dönemlerde yaşanılan ekonomik kaos algısına rağmen MİSİAD’ın yatırımlarına devam ettiğine işaret eden Kamil Tutmaz, Altınova’nın en son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile tarım arazi ilan edilmesinin de memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu sonuçla hukuksal zemini tamamlayan uygulamanın Türkiye’de tarım sektörüne büyük bir refah ivmesi kazandıracağını savunan MİSİAD Balıkesir Şube Başkanı Kamil Tutmaz, “13 Nisan 1935 yılında Ayvalık’ı ziyaret ettiği sırada Ayazment olan ismini ovasının bereketli olmasına işaret ederek ‘Altın’ ismi verdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün isim babası olduğu Altınova’nın tarihsel anlamda yüklendiği misyonu günümüze taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kamil Tutmaz, projenin hayata geçmesinin önünü açan MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel başta olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

1191 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri