YEREL GAZETELERE DESTEĞE DEVAM
Tarih : 2017.02.24  10:38:56
Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği, Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleleriyle başlattığı ilan yayınlatma uygulamasını daha da yaygınlaştıracak. Türkiye'ye örnek olan kararla, Balıkesir yerel gazeteleri desteklenmeye devam edilecek.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, yayımlandıkları bölgelerin gözü, kulağı, sesi ve tarih arşivi durumundaki yerel gazetelerin haklarının korunması amacıyla girişimlerini kararlılıkla sürdürüyor. 

BGC Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube  Müdürü Tahsin Şahin'le birlikte Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği (BKHB) Genel  Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş'ı  ziyaret etti.

Yerel gazetelerde yayımlanan resmi ilanların angarya olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Demir, "7/24 görev yaparak arşiv kaydı tutan gazete ve gazetecilerimiz bunun daha fazlasını anasının ak sütü gibi hak ediyor" dedi. 

Demir, özellikle ilçe gazetelerinin mağduriyetine yol açan uygulamanın Gazeteciler Cemiyeti ile BKHB yönetimi işbirliğiyle çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti. Yerel medyaya olan yakın ilgi ve destekleri karşılığında teşekkür ettiği Genel Sekreter Murat Yeşilbaş'dan uygulamanın yaygınlaştırılması noktasında destek istedi.

BİK Şube  Müdürü Tahsin Şahin de, sağlık kuruluşlarıyla ilgili ilanların işin ve ihalenin yapılacağı yerlerde yayınlanmasının önünün açılmasıyla birlikte ilçe gazetelerine küçük de olsa bir katkı getirdiğini belirtti. 

Bir önceyi yıla oranla kıyaslamayı içeren rakamlar veren Şahin, Balıkesir'de bu konuda ilanların daha fazla yayınlanması yolundaki Cemiyet talebini destekledi. 

İLANLAR EN AZ BİR İLÇEYE VERİLECEK

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Murat Yeşilbaş ise, şunları söyledi:  

“Önemil bir görevi ifa eden yerel gazeteleri ve gazetecilerimizi önemsiyoruz. Önceki dönemde başlatılan ve ilanların iki yerine 3 gazetede yayınlanmasını sağlayan uygulamayı devem ettireceğiz. Bunun geliştirilmesi için yeniden bir değerlendirme yapabiliriz." 

İlimiz sağlığındaki gelişmelerin de ele alındığı buluşmada, Dr. Yeşilbaş,  İzmir yolu üzerindeki bin 154 yataklı yeni Şehir Hastanesinin yapımının tamamlandığını ve önümüzdeki günler içerisinde açılışını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

BGC Başkanı Demir, "Balıkesir Basın Tarihi" kitabını, BİK Şube Müdürü Şahin de, "Basın Hayatı" dergisini takdim ederek Dr. Yeşilbaş'a  görevinde başarı diledi.  

273 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri