BAŞBAKAN YILDIRIM BÜYÜKŞEHİR’İN VİZYON PROJELERİNİN TEMELLERİNİ ATTI
Tarih : 2017.03.13  09:35:59
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması süreci kapsamında Balıkesir’de AK Parti tarafından düzenlenen mitinge halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Büyükşehir’in vizyon projeleri arasında yeralan 1334 konutluk Yeni Karesi ve Çamlıktepesi ve Hilal Camii projelerinin temellerini attı. Başbakan ayrıca 5 yıldızlı Hilton Otel’in temel atma törenini de gerçekleştirdi.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması süreci kapsamında Balıkesir’de AK Parti tarafından düzenlenen mitinge halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Büyükşehir’in vizyon projeleri arasında yeralan 1334 konutluk Yeni Karesi ve Çamlıktepesi ve Hilal Camii projelerinin temellerini attı. Başbakan ayrıca 5 yıldızlı Hilton Otel’in temel atma törenini de gerçekleştirdi. Mitinge ve temel atma törenlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Nükhet Hotar, AK Parti milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.

 

Konuşmasına Balıkesir'in Kuvayımilliye ve kahramanlar şehri olduğunu belirterek başlayan Başbakan Yıldırım, Çanakkale kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı ve milli mücadele şehitlerine Allah'tan rahmet diledi. Yıldırım, Balıkesir'in cumhuriyet tarihinde çok önemli ve özel bir yeri olduğunu, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Balıkesir'de yakıldığını hatırlattı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: “16 NİSAN ZAFERİ DE BALIKESİR'DE BAŞLAMIŞ OLACAK”

 

Balıkesir'in 3 Kasım 2002'de AK Parti'ye güçlü destek veren "yiğit ilin adı" olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "14 yıl boyunca bizimle beraber oldunuz. Beraber yürüdük ve asla sizi mahçup etmedik. Emanetinizi yere düşürmedik. 'Yapın' dediğiniz şeyleri yaptık, 'yapmayın' dediklerinizden uzak durduk. Şimdi yeni bir sürecin arifesindeyiz. Balıkesir, İstiklal mücadelesini, 1919'da Kuvayımilliye ile başlattı. Şimdiki değişim, dönüşüm de 16 Nisan zaferi de Balıkesir'de başlamış olacak. Hazır mısınız? Bizim memleketimizden, milletimizden, bayrağımızdan başka hiçbir derdimiz yok. Mesele, memleket meselesi." diye konuştu.

 

Yıldırım, AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğini, 14 yıl boyunca millete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını, bu süreçte vesayet odakları ve kumpasçıların kendilerini rahat bırakmadığını belirtti.

 

"MİLLETTEN BAŞKALARINA ASLA İTİBAR ETMEDİK"

 

3 Kasım 2002 seçimlerinde yaşananları hatırlatan Başbakan Yıldırım, o dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sen seçime giremezsin, milletvekili olmazsın." denilerek, siyaset yasağı getirildiğini hatırlattı.

 

Bu zorlukları yaşadıklarını, ancak yılmadıklarını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

 

"Biz millete güvendik, milletten başkalarına asla itibar etmedik. Daha sonra bu yasağın kaldırılması için gereken mücadeleyi verdik. Nihayet genel başkanımız, başbakan oldu. Ülkenin birçok sorunlarını mücadele ederek çözerken, yıl 2007 cumhurbaşkanı seçeceğiz, seçemiyoruz. İşte geçtiğimiz 14 yıl hem mücadele ettik hem de millete hizmet ettik. Şeytan taşlamadan, vakit buldukça da yollar, hastaneler, havalimanları, demiryolları, okullar yaptık. Milletimizin yüzünü güldürecek hizmetleri gerçekleştirdik. Bütün bunları yaparken hiç mazerete sığınmadık, bahanelerin arkasına saklanmadık. Gece demeden, gündüz demeden hep çalıştık, hep ürettik."

 

Kişi başına geliri 2 bin 500 dolardan 10 bin doların üzerine çıkardıklarını, Türkiye'yi bölünmüş yol ağlarıyla donattıklarını dile getiren Binali Yıldırım, "Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU PROJESİ

 

Göreve geldiklerinde yalnızca 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğuna, şu anda bölünmüş yol uzunluğunun 25 bin kilometreye çıktığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

 

"Milletimiz her şeyin en güzeline layıktır. Köprüler, tüneller, viyadükler, hepsini vatandaşımızın hayatı kolaylaşsın, ayağına taş değmesin diye yaptık. Yıllarca yapılamayan Bolu Dağı Tüneli'ni, 17 yılda bitirilemeyen tüneli inşa ettik ve halkımızın hizmetine sunduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde karayolu tüneli uzunluğu 50 kilometre ama sizin iktidarınız, AK Parti iktidara geldi, bunun üzerine 350 kilometre tünel yaptık. Karadeniz Sahil Yolu'nu, dünyanın en harika projelerini, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni bitirdik."

 

Balıkesir'i ilgilendiren bir projeyi aktaran Başbakan Yıldırım, "İstanbul'dan İzmir'i komşu kapısı yapacak, İstanbul-İzmir Otoyolu tam sürat ilerliyor. İstanbul-İzmir yolu, Kuvayımilliye şehri Balıkesir'den geçiyor. İzmit Köprüsü bitti, Bursa'ya kadar otoyol bitti, buraya da yavaş yavaş geliyor. Yol tamamlandığında ne olacak? 1,5 saat sürmeyecek gidişiniz, İzmir'e gidişiniz de aynı, daha kısa sürede gideceksiniz." şeklinde konuştu.

 

BALIKESİR'E KAZANDIRILAN HİZMETLER

 

Balıkesir'e yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Balıkesir'e 14 yılda çok büyük eserler kazandırdık. 14 yılda Balıkesir'e yaptığımız yatırımın tutarı 22 milyar lira. Helal hoş olsun. 2002 yılından bu yana, Balıkesir'e 8 milyar tutarında 271 teşvik desteği verdik. 2016'da sadece Balıkesirlinin çalışacağı 522 milyon liralık 16 yatırım projesini onayladık. Eğitimde 3 bin yeni derslik yaptık. 15 bin 900 bilgisayarı okullara gönderdik. 628 internet sınıfı, 834 adet bilişim teknoloji sınıfı kurduk. 20 bin 500 tablet bilgisayarı yavrularımıza dağıttık. Balıkesir'de 2002 yılında sağlık alanında yoğun bakım ünite sayısı 25 idi. Bugün bu sayı 288'e çıktı. Ambulans sayısı 13 idi. Bugün 68. 112 acil sayısı 11 idi. Şimdi 42. Hepsi Balıkesirli kardeşlerime ak sütleri kadar helal olsun. Bizim tek derdimiz, millete daha fazla nasıl hizmet yapabiliriz. Bunlar bizi tatmin etmiyor. 2002 yılında Balıkesir'de lisanslı sporcu sayısı 3 bin 700 civarındaydı. 28 yeni spor tesisi yapıp Balıkesir'e kazandırdık. Bugün lisanslı sporcu sayısı 61 bine çıktı. Bu millete imkan verildiğinde nelerin yapılacağını görüyorsunuz. 1923'ten 2002'ye kadar yani Balıkesir'i 80 yılda yapılan bölünmüş yol miktarı 76 kilometreydi. 14 yılda bunun üzerine 467 kilometre bölünmüş yol koyduk. Araba güzel araba yeni, yol kötü. Viraj çok. Yönlendirme levhaları yok. Güvenlik zayıf. Bu millete bu sistem yakışmıyor. Bu yol bizim size ulaşmamıza engel oluyor. Bu sistem, bizim sizlerle buluşmamıza hizmet etmemize engel oluyor. 14 senede, bunları yaptık. Ama ne zorluklarla karşılaştık. Eğer bu sistem iyi çalışsaydı, yargı darbe girişimleri, ordu darbe girişimleri FETÖ darbe girişimleri olmasaydı, bugün Türkiye bu konumdan çok daha ileri durumda olacaktı. Bu engelleri sizlerin sayesinde, desteğinizle aştık. Allah'ın izniyle, bundan sonra da 16 Nisan'da demokrasi otobanını inşa ediyoruz. Hazır mısınız. Artık hiç kimse bu milletin önünde duramaz. Allah Balıkesir'den razı olsun. Siz böyle dik durdukça biz de diklenmeden dik duracağız. Sizin emrinizi yerine getireceğiz. Sizin desteğinize layık olacağız".

 

ÇAMLIK TEPESİ VE HİLAL CAMİİ PROJESİ

 

Miting sonundan Başbakan Yıldırım, Başkan Uğur ile birlikte Büyükşehir’in vizyon projelerinin temellerini attı. İlk olarak Çamlıktepesi ve Hilal Camii projesi temlelerini atan Başbakan Yıldırım ile temel atma töreninin yapılacağı alana canlı bağlantı kuruldu. Alanda yeralan AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı proje hakkında bilgiler verdi. Poyrazlı “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un vizyon projeleri arasında yer alan Çamlıktepesi ve Hilal Camii projesi 135 milyon liraya mal olacak. Alan, çocukların, gençlerin ve tüm yaş gruplarından gelen halkın turistik, sportif, kültürel, bilimsel, dini, ticari ve eğlence için kullanabileceği şekilde tasarlandı. Geceleri aydınlatılacak ve güvenliği yeniden tesis edilecek alan şehre nefes aldıracak. Projede, Çamlık Camii ve Hilal Minare, Balıkesir Türk Tarihi Sokağı, Bilim Merkezi, Minia Balıkesir, Kent Kütüphanesi, alışveriş sokakları, ticari birimler, çocuk oyun alanları, Heliport, yürüyüş parkuru, mesire alanları, restoran, yollar ve otoparklar bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

YENİ KARESİ’NİN TEMELLERİ ATILDI

 

Daha sonra ise yine Büyükşehir’in vizyon projelerinden olan ve Balıkesir Büyükşehir iştiraki olan BALTOK A.Ş. tarafından inşa edilecek olan Yeni Karesi’nin temelleri atıldı. Tören alanına canlı olarak bağlanan Başbakan Yıldırım, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan’dan bilgi aldı. Bostan, “76 bin metrekare arsa üzerinde 24 bloktan ve toplam 1334 daireden oluşan "Yeni Karesi" projesi 300 milyon liralık ihale bedeli ile Balıkesir tarihinin en büyük inşaat projesi. Modern inşaat teknikleri kullanılarak sağlam zemine oturan konutlar inşa edecek olan BALTOK, Balıkesir'in ilk kez 15 kattan oluşacak bloklarının inşası için 6 adet kule vinç yerleştirerek projeyi 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor” diye konuştu.

 

BALIKESİR 5 YILDIZLI OTELE KAVUŞUYOR

 

Son olarak ise Hilton Otel’in temel atma törenini gerçekleştiren Başbakan Yıldırım

 Tören alanında olan AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile canlı bağlantı kurdu. Aydınlıoğlu, Balıkesirlilerin özlemini duyduğu 5 yıldızlı otelin temellerinin atılacağını ifade ederek şöyle konuştu:

 

Tesis 167 oda ve 350 yatak kapasitelidir. KDV dahil 60 milyon TL’ye mal olacak olan tesis 30 bin metrekare inşaat alanına sahiptir. KGM inşaat tarafından yapılacak olan tesis 2018 yılında Balıkesirlilerin hizmetine girecektir”.

 

Temel atma törenleri ardından Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve Başkan Uğur ile eşi Nurgül Uğur alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

 

329 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri