ALGEM’DE SERTİFİKA SEVİNCİ
Tarih : 2017.03.16  09:57:27
Altıeylül Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Altıeylül Gelişim Merkezi’nde (ALGEM) bilgisayar, nakış, işaret dili, pastacı çırağı, dikiş, kurdele nakış, ev-kurum temizliği, takı-tasarım ve okuma-yazma kurslarını bitiren 169 kursiyer sertifikalarını aldı, anneleri ile birlikte çocuk faaliyet evinde eğitim gören 15 çocuk da aynı gün mezun oldu.

Altıeylül Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Altıeylül Gelişim Merkezi’nde (ALGEM) bilgisayar, nakış, işaret dili, pastacı çırağı, dikiş, kurdele nakış, ev-kurum temizliği, takı-tasarım ve okuma-yazma kurslarını bitiren 169 kursiyer sertifikalarını aldı, anneleri ile birlikte çocuk faaliyet evinde eğitim gören 15 çocuk da aynı gün mezun oldu.

ALGEM’de düzenlenen sertifika törenine Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Belgin Uygur, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, AK Parti Altıeylül Kadın Kolları Başkanı Esengül Yıldırım, AK Parti Altıeylül Gençlik Kolları Başkanı Talha Yurdakök, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ALGEM’in açıldığı günden bu yana sertifika töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Kafaoğlu “Üreten bir Altıeylül, becerikli bir Altıeylül için ALGEM önemli. Aile ekonomisine katkı sağlayan aileler yetiştirmek için ciddi bir gayretimiz var. Sosyal belediyecilik bizim için önemli. Toplumun her kesimi ile ilgileniyoruz. ALGEM’de kadınlarımızın meslek edinmesi, iş bulunabilmesi ve işyeri açması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Sizleri kutluyorum. İnşallah bu sertifikalarla bazılarınız işyeri açacak, bazılarınız iş bulacak” dedi.

Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya da Altıeylül Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yaptığı güzel çalışmadan dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından anneleri ile birlikte ALGEM’de Çocuk Faaliyet Evinde eğitim gören 15 çocuk da anneleri kursları bitirdiği için mezun oldular. Öğrenciler 18 Mart Çanakkale Zaferi günü dolayısıyla gösteri yaparak, büyük alkış aldılar. Çanakkale ve Bayrak Şiiri okuyan minik kahramanlar gösterinin sonunda Türk bayrağı açtılar. Gösterinin ardından protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını vererek başarılar dilediler. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Hazırlanan Altıeylül pastasını kadınlar birlikte kestiler. Daha sonra sergi gezildi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu program sonrasında Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya’ya ALGEM binası hakkında detaylı bilgi verdi. Kafaoğlu Kaymakam Kaya’ya Alkarttan, markete, kurstan, çocuk faaliyet evine kadar ALGEM’i anlattı.

--

243 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri