ÇANAKKALE ZAFERİ 102. YILI EDREMİT’TE KUTLANDI
Tarih : 2017.03.20  08:58:10
Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Edremit’te düzenlenen törenler ile kurtlandı. Garnizon Şehitliği ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenlerin ardından şehit ailelerine yemek verildi. Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve protokol üyeleri gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edremit’te ilk tören Garnizon Şehitliği’nde düzenlendi.  Çelenklerin sunulması, Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlik saygı defteri imzalanıp, şehit mezarları ziyaret edildi. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun,, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve protokol üyeleri şehit mezarlarına çiçek bıraktılar. Şehitlik Saygı Defteri’nin imzalanması ve okunan duanın ardından Şehit Polis Memuru Gökhan Kıncak’ın mezarı ziyaret edildi. Törenler Edremit Anadolu Lisesi’nde devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Edremit Anadolu Lisesi Müdürü Özgür Yenigökçe tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci olan Kızılkeçili İlkokulu’ndan Kardelen Dilber Kaya, şiir dalında birinci olan Göbelezoğlu Ortaokulu’ndan Handenur Karakuş ve kompozisyon dalında birinci olan Saniye-Hüseyin Balya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Eda Üzümcüoğlu’na ödülleri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından verildi.

Resim dalında ikinci olan Kızılkeçili İlkolulu’ndan Rabia Paksoy, şiir dalında ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Nehir Gülcan Saygı ve kompozisyon dalında ikinci olan Fernur Sözen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Yüksel Karademit’e ödülleri 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun,tarafından verildi.

Resim dalında üçüncü olan Mithat-Fethi Büyükdalgıç İlkokulu’ndan Esila Ateş, şiir dalında üçüncü olan Mevlana Ortaokulu’ndan Sedat Gündoğdu ve kompozisyon dalında üçüncü olan Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi’nden Efsun Şen’e ödülleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından verildi. Ödüllerin dağıtılmasından sonra Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’ni anlatan tiyatro sahnelendi. Tiyatronun ardından Edremit Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından ilçenin değişik noktalarında çekimleri yapılan “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” türküsünün salyt gösterimi yapıldı.  Bu arada bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Öğrencilerin kahramanlık türküleri ve Çanakkale Sergisi ile törenler sona erdi.

Törenler Güre Mahallesi’nde ki Hattuşa Termal Tesislerinde şehit ve gazi yakınlarına verilen yemek ile sona erdi. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılını kutladı, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti. Kaymakam Sırmalı, ilçede 33 şehit ailesi bulunduğunu, şehit aileleri ve gazilerin bu vatan için canlarını veren ve bu uğurda gazi olanların birer emanet olduğunu belirterek her zaman onların yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti.

370 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri