BASKETBOL OSKARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
Tarih : 2017.03.22  09:08:49
Basketbol Adamları Derneği (BAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. Kez verilen Basketbol Oskarları'nda Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya Basketbol Onur Ödülü verildi.

 Basketbol Adamları Derneği'nin (BAD) bu yıl 12'ncisini düzendiği 2016 Basketbol Oskarları ve Spora Hizmet Ödülleri, Bornova Belediyesi'nin Belkahve'deki Ata Anı Evi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da spora yaptığı katkılardan dolayı “Basketbol Onur Ödlülü’ne layık görüldü. Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, "Türkiye'nin basketbol dalındaki ilk ve tek prestijli ödülleri olan Basketbol Oskarları gerçekten yıl içinde başarısının doruğuna çıkanlara, titiz bir çalışma sonrasında büyük jüri tarafından veriliyor. 12. Kez dağıttığımız Basketbol Oskarlarmın yanı sıra spora hizmet edenleri Spora Hizmet Ödülü ile yaşarken hatırlamak ve onlara spora uzun yıllar hizmet etmenin ödülünü sunmak, vefayı bir kez daha anımsatmak istedik" dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da “Basketbol Onur Ödülü”nü Dernek Başkanı Avni Erboy’un elinden aldı.

 

Başkan Saka, çağdaş ve aydın toplumların kültür, sanat ve spor ile kalkındığını belirterek “Bu amaç doğrultusunda çocuklarımıza, gençlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Basketbol Onur Ödülü'nü Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ve eski Karşıyaka Asbaşkanı Nazım Torbaoğlu, Büyük Jüri Özel Ödülü'nü Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, milli basketbolcu Cenk Duraklar, Ekiz Yumurta Basketbol Kulübü Başkanı Hamdi Ekiz ve eski Bostanlıspor yöneticisi Altar Toker aldı.

Yılın Erkek Takımı Fenerbahçe ve Galatasaray, Yılın Kadın Takımı Hatay Büyükşehir Belediyespor, Yılın Erkek Oyuncusu Hakan Yapar (Sakarya Büyükşehir Belediyespor), Yılın Kadın Oyuncusu Mehtap Karabilecen (Beşiktaş), Yılın Yöneticisi Yiğit Özmen (Bodrum Basketbol), Yılın Antrenörü Ufuk Sarıca (A Milli Takım-Erkek) ve Ekrem Memnun (A Milli Takım-Kadın), Yılın Basketbol Yazarı Avni Küpeli, Yılın Basketbol Sponsoru Türk Hava Yolları seçildi. Spora Hizmet Ödülleri ise Ertuğrul Kale, Ali İpek, Mehmet Erdül, Teoman Güray, Haldun Akyüz, Erkan Atik, Yılmaz Atabarut, Adem Uran, Ali Pehlivanoğlu ve Tolga Gençer'e verildi.

2095 kez okundu
Diðer Spor Haberleri