Ayvalık’ta hayırcıların eyleminde 1 kişi gözaltına alındı
Tarih : 2017.04.21  10:14:37
Ayvalık ilçesinde, Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla ilçenin tarihi mekânlarından At Arabacılar Meydanı’nda düdüklü, tavalı, tabaklı bir eylem gerçekleştirildi.

SUAT SALGIN (AYVALIK)

16 Nisan’da yapılan referandum da mühürsüz oy pusulaları ve zarfların geçerli sayılması nedeniyle gerçekleşen eylemde Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Basın açıklamasının yapılmadığı eylemde; referandum da ‘Hayır’ oyu kullanan vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren eylemde; ağızlarında düdükleri, ellerinde tabak ve cezveler, birbirine vuran kadınlar YSK’nın aldığı kararı protesto etti.

Eylem sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ederek slogan attığı belirtilen F.A adlı bir kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tarafından gözaltına alındı.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla eyleme bireysel olarak katıldığını vurgulayarak, “Anayasa Mahkemesi’nden sonra en güvenilir kurum Yüksek Seçim Kuruludur. Ben oyuma namus gözüyle bakarım. Namusumu YSK’ya emanet ettim. YSAK ise benim namusuma sahip çıkamadı. Dolayısıyla bu namus alışverişinde YSK kendi namussuzluğunu ortaya koydu. Oylarımıza ve tercihlerimize saygısızca davrandı” dedi.

Eyleme katılan Altınova’nın eski Belediye Başkanı ve son genel seçimlerde CHP Balıkesir Milletvekili adayı Asım Sürer ise yaptığı açıklamada, YSK’nın aldığı kararın tamamen hukuksuz olduğunu savundu.

YSK’nın aldığı kararın değişmesi için ellerinden gelen mücadeleyi sonuna kadar vereceklerinin altını çizen Asım Sürer, “Çünkü Türkiye’nin bundan sonra taşınacağı düzen daha da hukuksuz bir düzene girecektir. Bu mücadeleyi sonuna kadar vermek zorundayız. Bugün yapılan eylem bir çekirdekti ve bu çekirdek büyüyecektir” diye konuştu.

 

210 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri