KÖRFEZ KADIN DAYANIŞMA GRUBU’NDAN ALTINOLUK’TA ÖLDÜRÜLEN PINAR Ç. NİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
Tarih : 2017.04.21  10:15:51
Körfez Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, geçtiğimiz hafta Edremit’te öldürülen Pınar Ç. nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Pınar Ç.nin ailesi, Körfez Kadın Dayanışma Grubu üyelerini, evlerinin önünde kalabalık bir akraba topluluğu ile karşıladı.

Pınar Ç.’nin babası Mustafa Arslan, cinayeti ve cinayetten önceki süreçle ilgili yaşananları Gruba aktardı.  Pınar Ç.nin annesi ve diğer akrabaları da olayla ilgili bildiklerini aktarıp üzüntülerini ve tepkilerini dile getirdiler.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Körfez Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, açıklamalarında aşağıdaki hususlara değindiler:

“Her gün ne yazık ki lanetli ölümlere uyanır olduk. Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti haberi almayalım. Türkiye’de, sadece 2016 yılında erkekler tarafından 328 kadın öldürüldü. Körfez’de ise son bir yılda öldürülen kadın sayısı Pınar kardeşimizle birlikte beşe yükseldi; Esra, Fatma, Elif, Aygün ve Pınar. Elif’in öldürülme nedeni tam olarak belli olmamakla birlikte diğer tüm kadınlar boşanmak istemeleri nedeniyle eşleri tarafından öldürüldü.

Kadınlar, kocası veya boşandığı kocası,  erkek arkadaşı, nişanlısı veya ayrıldığı erkek arkadaşı, oğlu, babası,  tanıdığı biri veya akrabası gibi en yakınında olan erkekler tarafından öldürülüyor. Şiddetin bahanesi ise çeşitli ;Yemeği iyi yapmamak, izinsiz ailesini ziyaret etmek, tuzluğu uzatmamak,  aldatılma şüphesi, barışma isteğinin reddi, kadının ayrılma ya da boşanma isteği gibi. Çoğu durumda da  cinayet öncesi sistematik şiddet var.

Pınar’ın yaşamına da böyle son verildi.

Ailesinden aldığımız bilgiye göre; daha önce kocasının ve ailesinin şiddetine maruz kalan Pınar, eşi ve eşinin ailesi tarafından baba evine gönderildikten iki ay sonra boşanma davası açmak istedi. Dava açma istediği eşinin ailesi tarafından duyulunca bu acı olay yaşandı.

Pınar’ın babası Mustafa Arslan, arabulucuların araya girip aileleri ve Pınar ile eşini barışmaya ve Pınar’ın çocuğuyla birlikte kocasının Altınoluk’ta tuttuğu eve gitmeye ikna ettiklerini ve bir gün sonra kızlarını yatağında tabanca ile öldürülmüş halde bulunduklarını, kocanın ailesinin ve arabulucuların kızlarını ve kendilerini barışma bahanesi ile kandırıp Pınar’ı ellerinden aldıklarını ve hep birlikte infaz ettiklerini, yalnız Pınar’ın kocasının değil ailesinin de bu işin içinde olduklarından şüphe ettiklerini,  katilin henüz yakalanmadığını, ona yataklık ve yardım eden ailesinin de serbest olduğunu belirtti ve acılarının hafiflemesi için katilin bir an önce yakalanması ve ailesi ile birilikte en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Bugün, Küçükkuyu,  Edremit, Akçay, Güre, Burhaniye ve Ayvalık’tan kadınlar olarak  Edremit’te buluşarak yatağında katledilen Pınar Ç’nin ailesini ziyaret ettik. Acılarını paylaşmak istedik. Olay ile ilgili olarak bilgi aldık ve aileye hukuki destek vermek üzere, bugüne kadar diğer kadın cinayetlerinde de bize destek olan gönüllü avukat arkadaşlarımızın iletişim bilgilerini aileye verdik.”

Açıklamalarında; “Bizler, katledilen, en önemli hak olan yaşama hakkı ihlal edilen kadınların sesini duyurmak için Körfez genelinde bir araya geldik. Koruma altındayken, boşandığı kocası tarafından çocuğunun gözü öldürülen Esra Gövem’in davasını takip ettiğimiz gibi Pınar’ın da  davasını takip edeceğiz, ailesinin yanında olacağız.  Kadın katillerinin ‘’iyi hal, saygın tutum, haksız tahrik, aşırı sevgi’’ gibi indirimlerden yararlanmaması için,  gerçek adalet sağlanması için onların sesi olacağız.

Şiddet ve katliam kadınların kaderi olmasın, kadın cinayetleri son bulsun demek için 21 Nisan Cumartesi günü saat 12.30 da Edremit Cumhuriyet Alanında, Pınar’ın ve öldürülen diğer kadınların  ailesiyle birlikte basın açıklaması yapacağız. Tüm kadınları dayanışmaya bekliyoruz.” diyen Körfez Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, daha sonra Esra Gövem’in ve Aygül Yoygül’ün ailelerine de ziyarette bulundu.

517 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri