İBRAHİMCE MAHALLESİ KABUK DEĞİŞTİRİYOR
Tarih : 2017.05.15  09:36:08
Edremit’te Roman vatandaşların yoğun yaşadığı İbrahimce Mahallesi’nin sorunları Edremit Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Asayiş olayları ile sık sık gündeme gelen İbrahimce Mahallesi için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın talimatı ile Edremit Kaymakamlık makamında bir araya gelen Balıkesir Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Balıkesir Sosyal Politikalar Müdürü Mustafa Akbıyık,  İl İş-Kur Müdürü Nazım Balcı, Edremit İlçe İş-Kur Müdürü Nilüfer Karahan, Sosyal Hizmetler Müdürü Habip Mutlu, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Elif Çakır, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Tayfun Yılmaz, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Refik Budak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Burakcan ve İbrahimce Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı bir araya gelerek, İbrahimce Mahallesi’ne iş istihdamı konusunda istişarede bulundular.

Daha önce Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, mahallenin sorunlarını anlatan ve halka iş istihdamı sağlanması konusunda yardım isteyen İbrahimce Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı’nın taleplerine kayıtsız kalmayan Vali Yazıcı, İbrahimce Mahallesi destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın makam odasında yapılan toplantıda sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerilerinde bulunuldu. Yapılan toplantı sonunda İbrahimce Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 50 kişiye İş Kur bağlantılı olarak İşbaşı programı kapsamında çeşitli sektörlerde iş imkanın sağlanmasına karar verildi. Göreve geldiği günden bu yana Mahalleye büyük önem veren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada “Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin yükseltilmesi için çeşitli projeler üretiyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı iş sektörüne kazandırabilmek. Bunun için gerekirse iş adamlarımızla bizzat kendim görüşeceğim” dedi.

Öte yandan toplantıyı takip ederek, mahalleyle ilgili geniş bilgiler veren Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı “Mahallemin en büyük sorunu işsizlik. Bu soruna Vali beyin ve Kaymakam Beyin büyük duyarlılık göstererek çözüm üretmeleri beni mahallem adına ziyadesiyle mutlu ediyor. İnanıyorum ki, İbrahimce Mahallesi hep bir gün öncesinden daha güzele doğru yol alacak. Ve yine inanıyorum ki, o mahallede yetişen çocuklar da her sabah daha güzel bir güne uyanacaklar. Bu güzelliklerde şahsıma ve mahalleme her daim destek olan başta Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı olmak üzere, Edremit Kaymakamımız Ali Sırmalı ve Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya temsilcisi olduğum mahallem ve şahsım adına yürekten sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

1488 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri