ALTIEYLÜL’E FAS’TAN KARDEŞ ŞEHİR
Tarih : 2017.05.17  08:59:10
Altıeylül Belediyesi ile Fas Kenitra Belediyesi kardeş şehir protokolü imzaladı. Altıeylül Fas’tan gelen heyeti misafir etti.

Alıteylül Belediyesi kardeş belediyesi sayısını arttırıyor. Türkiye’de Çanakkale Ezine, İstanbul Ümraniye, Kayseri Hacılar, Bosna Hersek’te Maglaj ile kardeş şehir olan Altıeylül Belediyesi Azerbaycan’da Şeki Belediyesi ile görüşmelerini sürdürüyor. Yurt dışında ikinci kardeş belediye Fas Kenitra Belediyesi oldu.

Fas’ın Kenitra Belediye Başkan Vekili Latifa Hamou, Tanja Merkez Belediye Başkanı Mouhammed Afgir, Fas Başbakan Yardımcısı Damadı Mousab Afgir, Kenitra Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Hicham Ait Doura, Kenitra Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Abdelhake Belfazga ile Kenitra Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Elati Âmin Balıkesir’e gelerek Altıeylül Belediyesi’nin misafiri oldu.

Başkanlık makamında düzenlenen kardeşlik protokolünü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Kenitra Belediye Başkanı ve aynı zamanda Enerji Bakanı olan Aziz Rabbah adına Başkan Vekili Latifa Hamou imzaladı. Protokol törenine Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, İsmail Berber, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Şen, Mehmet Kelemençe, Hasan Avcı, Ahmet İşlek ve AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan da katıldı.

“KARDEŞ BELEDİYE OLMAK GURUR VERİCİ”

Protokol töreni sonrasında konuşma yapan Kenitra Belediye Başkan Vekili Latifa Hamou “Kardeş belediye olmak gurur verici bir olay. Belediye Başkanımız sizlere selam gönderdi, kendisi gelemedi. Başkanımız hem bakan ve hem başkan olduğu için işleri yoğun. Kenitra Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi’nin benzerlikleri var, tarih, coğrafya ve ekonomi anlamında benzerliğimiz var inşallah çok fayda temin edeceğiz” dedi.

“YÖNÜMÜZÜ KARDEŞLERİMİZE ÇEVİRDİK”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da “Kenitra Belediyesi ile kardeş belediye olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Henüz yeni bir belediyeyiz ama kardeş belediyeleri seçerken hep yönümüzü gönül coğrafyamıza çevirdik. Bosna Hersek’te Maglaj Belediyesi ile kardeş olduk, Azerbaycan’da Şeki Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Afrika kıtasında Fas Kenitra Belediyesi ile kardeş olduk. Batıdan ziyade yönümüzü kardeşlerimize çevirdik. İnşallah Orta Afrika ve Güney Afrika’daki Müslüman ülkelerdeki belediyeler ile kardeş belediye olmayı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da Afrika kıtasına çok önem veriyor ve gidin oralarda diyaloglarınızı arttırın diyor. Kardeş belediye sözde kalmayacak, kardeş olarak proje alışverişi, birbirimize destek olacağız. Sayın Belediye Baikanı Aziz Rabbah’ı da ağırlamak isterdik ancak orada kendisi Enerji Bakanı ve orada yeniden hükümet kuruldu, kendisini anlayış ile karşılıyoruz. Heyetin tamamına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BEN BU KARDEŞLİĞİ KISKANDIM”

Tanja Merkez Belediye Başkanı Mouhammed Afgir de “Fas heyeti ve şahsıma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Başkan Zekai Kafaoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Fas’ın siyaseti ile Türkiye’nin siyaseti birbirine çok benziyor, hem de kardeşliğin gereği olarak biz yakın ilişkiler içerisindeyiz. Şu anda tüm dünya Müslümanlarının gözü Türkiye’ye çevrildi çünkü Türkiye lider bir ülke ve biz hepimiz Türkiye’ye bakıyoruz. Altıeylül Belediyesi ile Kenitra Belediyesi arasındaki kardeşlik Fas ile Türkiye arasında birçok belediyelere örnek kardeşlik olacak, Tanja Belediye Başkanı olarak ben bunu kıskandım. Bu kardeşlik belediyelikte iki belediye birbirinden çok şey alacak, bu kardeşlik Fas’a yayılacak. İki ülke arasındaki samimi gerçeklikten dolayı Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

CAMİİ VE TÜRBE GEZDİLER DUA ETTİLER

Başkan Zekai Kafaoğlu protokol sonrasında Fas’tan gelen heyete belediye girişinde bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı maketini göstererek, anıt hakkında bilgi verdi, Fas heyeti daha sonra Altıeylül Belediye Meclisi Salonu, Beyaz Masa, Zabıta Birimi ve belediyeyi gezdiler. Başkan Zekai Kafaoğlu ve beraberindekiler belediye binası ziyaretinin ardından Karesi Türbesi ve Zağnos Paşa Camiini ziyaret edip, dua ettiler. Altıeylül Belediye Gelişim Merkezi olan ALGEM’i ziyaret eden kardeş heyetimiz burada yapılan çalışmaları dinleyip, hayranlıklarını gizleyemediler. Fas heyeti ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı, Yıldız Bayraktepe, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı gezdiler. 

1035 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri