19 Mayıs’ı Bandırma Vapuru'nda denizin ortasında kutladılar
Tarih : 2017.05.21  17:41:25
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir ve İlçelerinde de coşkuyla kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl farklı bir gençlik şölenine imza attı. Törenler, Bandırma Vapuru'nda denizin ortasında yüzlerce gencin katılımıyla kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl farklı bir gençlik şölenine imza attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Erdek’e gelen gençler ve ailelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi burada Bandırma Vapuru'na bindi. Bandırma Vapuru'nun hareket etmesinin ardından gemide resmi törenler başladı. Törende şiirler okunup, jimnastik gösterileri yapıldı. Halk oyunlarının oynanması ve müzik dinletisiyle denizin ortasında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Mustafa Kemal Atatürk, nasıl 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp kurtuluş mücadelesini başlattı ise biz de bugün Bandırma Vapuruyla gençlerin bayramını, 19 Mayıs’ı kutluyoruz. Bu ruha uygun olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gençlik, bugün bu coşkuyu Bandırma Vapuru'nda yaşıyor. Gençliğe bu duyguları ve ruhu hatırlatmak istiyoruz. Türk Milleti'nin Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhu hala daha devam ediyor. Bu ruhun devam ettiğini milletimiz 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi” dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, “Bugün 19 Mayıs’ı farklı bir şekilde kutluyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bize böyle farklı bir mutluluk yaşattığı için teşekkür ediyorum. Şu an bir vapurdayız ve bayramımızı burada kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Tören katılan gençler ve aileleri ise eğlenceli bir gün geçirdikleri, geçmişlerini unutmadıklarını ve denizin ortasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladıkları için heyecanlı olduklarını söyledi.
Erdek’ten hareket eden Bandırma Vapuru ilk olarak Avşa adasına uğradı. Bandırma Vapuru, Avşa Adası'nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma ekipleri ve skyboard gösterisiyle karşılandı. Avşa Adası'ndaki turun ardından programa katılanlar Marmara Adası'na geçtiler. 

437 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri