Hamile göçmen ölümden döndü
Tarih : 2017.05.21  17:41:56
Balıkesir’in Ayalık ilçesi ile İzmir’in Dikili ilçesi arasında sınırı belirleyen Karakoç Deresi’nin deltasından sabaha karşı yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 60 göçmen kurtarıldı. Göçmenlerin arasında bulunan ve denize düşen hamile bir kadın ise 112 Acil Yardım ekipleri ve Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelerin ardından yaşama tutundu.

Alınan bilgiye göre; sabah saatlerinde bindikleri şişme botla Midilli’ye gitmek isteyen Kongo, Eritre ve Gabon uyruklu 60 göçmeni taşıyan şişme bot fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle batmak üzereyken, radar takip sistemiyle göçmenleri takip eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir gemi ile İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botlar kısa sürede müdahale ederek göçmenleri boğulmaktan kurtardı.

Ancak göçmenlerin arasında bulunan 30 yaşındaki Emanuelle Wilson adlı 30 yaşındaki hamile kadın o sırada denize düştü.

Yüzme bilmediği belirtilen kadın, ekipler tarafından kurtarıldı.

Denize düşmesi nedeniyle çok miktarda su yuttuğu öğrenilen 7 buçuk aylık hamile kadın ekipler tarafından Ayvalık’ın Cunda Adası’na getirildi. Kıyıda bekleyen hamile kadına 112 Acil Yardım ekipleri müdahale etti.

Kadının karnındaki çocuğun da yuttuğu sular nedeniyle yaşamını yitirmesi ihtimaline karşı Emanuelle Wilson Ayvalık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste daha sonra da hastanenin doğum servisinde yapılan müdahaleler sonrasında hamile kadın da karnında taşıdığı bebekte kurtarıldı.

Hastanede insani yardımların yapıldığı hamile kadın ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Eren Akgöl, hamile kadının ve karnındaki bebeğinin zamanında yapılan müdahaleler sonrasında sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Hamile göçmen kadın atlattığı travma nedeniyle dinlenmesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi’nden alınarak İzmir’in Dikili ilçesindeki Göç İdaresi’ne gönderildi. SUAT SALGIN (AYVALIK)

262 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri