ŞAMPİYON FENERBAHÇE
Tarih : 2017.05.22  09:51:23
Fenerbahçe basketbol takımı, finalde Olympiakos'u mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

THY Euroleague’de normal sezonu 18 galibiyet, 12 mağlubiyetle 5. Sırada tamamlayan Fenerbahçe, Play-off'larda Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşti. Ev sahibi avantajı rakibinde olmasına rağmen Yunanistan iki galibiyetle dönen sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena’da da Panathinaikos’u mağlup ederek, 3-0 ile Final-Four’a kaldı.

 İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyona kalan Fenerbahçe, üst üste üçüncü kez Final-Four’da mücadele etti. Yarı final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid’i saf dışı bırakan Fenerbahçe, finalde CSKA Moskova’yı geçen Olympiakos ile eşleşti. Rakibini mağlup eden sarı kanaryalar, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
Sarı-lacivertliler, daha öncede 2015 yılında dördüncü, 2016 yılında ikinci olmuştu. Obradovic’in 9. THY Euroleague’de zaferi

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertliler ile İstanbul’da kazandığı şampiyonlukla Euroleague’deki 9. zaferini elde etti. 

Fenerbahçe, THY Euroleague Finali’nde Yunan ekibi Olympiakos’u yenerek şampiyon oldu. Bu şampiyonluk, sarı-lacivertlilerin Başantrenörü Zeljko Obradovic’in de kariyerindeki şampiyonluk sayısını arttırdı.
Obradovic, Fenerbahçe ile şampiyon olmadan önce Partizan (1992), Juventud Badalona (1994), Real Madrid (1995), Panathinakos (2000, 2002, 2007, 2009) ile Euroleague zaferini yaşamıştı. 

Fenerbahçe, THY Euroleague Final-Four’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı İspanyol ekibi Real Madrid’i 84-75'lik skorla mağlup ederek, finale çıktı. Finaldeki rakibimiz Yunan devi ve geçen senenin şampiyonu CSKA Moskova'yı deviren OLYMPİAKOS takımı...

Haydi Fenerbahçe geçen sene alamadığımız o son saniye ribauntu sonrası kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sene kendi şehrimizde kaldıralım.. Her yer Sarı Lacivert olsun; o hakettiğimiz kupa bizim olsun...

Ekpe Udoh, Yunanlılar'a pota altını kararttı

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Ekpe Udoh, THY Euroleague Final maçında yaptığı 5 blokla Olympiakoslu basketbolculara zor anlar yaşattı. 

THY Euroleague’de şampiyon olan Fenerbahçe’de Ekpe Udoh, Olympiakos’a pota altında geçit vermedi. Mücadele boyunca savunmada etkili olan Udoh, Yunan ekibinin hücumlarında yaptığı bloklarla takımına büyük katkıda bulundu. Olympiakos’un yıldız ismi Spanoulis’e yaptığı iki blokla taraftarı hareketlendiren başarılı pivot, takımına da ekstra motivasyon sağladı. Udoh mücadeleyi 10 sayı, 9 ribaund ve 5 blokla tamamladı. Yıldız isim 29 verimlilik puanıyla oynadı.  

Türkiye’ye 7. Kez basketbolda kupa geldi

Fenerbahçe’nin THY Euroleague şampiyonluğu ile birlikte Türkiye basketbol tarihine 7. kez kupa gelmiş oldu.
İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen THY Euroleague Final-Four’un finalinde Yunan ekibi Olympiakos’u mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye basketbol tarihine bir kupa daha ekledi. İlk olarak Efes Pilsen’in 1996 yılında Koraç Kupası başlayan Türkiye’nin şampiyonluk serüvenine Kadınlar Eurocup, Erkekler Eurochallege, Erkekler Eurocup, Kadın Euroleague ve son olarak Erkekler Euroleague ile sürdü.
Türkiye’ye basketbol en çok kupayı Galatasaray Kulübü getirdi. 2009 yılında Kadınlar Eurocup’ı kazanan sarı-kırmızılılar, Kadınlar Euroelague ve Erkekler Eurocup’ı da müzesine götürdü.

1711 kez okundu
Diðer Spor Haberleri