JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 178’NCİ YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
Tarih : 2017.06.13  09:38:52
Jandarma Teşkilatının 178‘inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, Balıkesir’de farklı kulüplerden yaklaşık 100 motosikletli Edremit ilçesinden Havran’da bulunan Çanakkale kahramanı Koca Seyit’in (Seyit Onbaşı) mezarına kadar motorlu kortej düzenledi.

Balıkesir’in Edremit’te Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 178. yıldönümü kutlamaları kapsamında Edremit Körfezi Motosiklet Külümü (EMOK) ve Çanakkale’den gelen motosiklet kulüplerine üye motosiklet tutkunlarının katılımı ile etkinlik düzenlendi.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde toplanan yaklaşık 100 motosikletli ilk olarak Edremit Şehitliğini ziyaret etti, daha sonra Havran ilçesine doğru yola çıktı. Edremit şehitliğinde başlayan kortej, Havran ilçesinde bulunan Koca Seyit’in mezarı önünde son buldu. Korteje Edremit İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Motorlu Timler de eşlik etti. Edremit Jandarma Trafik Timlerinin eskortluk ettiği kortejde bulunan motor tutkunları ilk olarak Çanakkale kahramanı Koca Seyit’in mezarına çiçekler bırakıp dua etti. Daha sonra Koca Seyit anıtı ve müzesi gezildi. Burada Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve motor tutkunları “Jandarmamızın 178’inci yılı kutlu olsun” yazan bir pankart açarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Edremit Körfezi Motosiklet Derneği Başkanı Nuri Kesim, “Bu gün Jandarma teşkilatımızın 178. Kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir etkinlik yaptık. İlk önce Edremit’te buluştuk. Kendilerine çiçek taktim ettik. Daha sonra şehitliğe giderek şehitlerimiz için dualarımızı okuduk. Bölgemizi temsil eden Koca Seyit’imizin mezarına geldik. Burada dualarımızı okuduk kendileri için” dedi.

438 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri