Şefkatli ellerde yüzler gülüyor
Tarih : 2017.06.13  09:43:09
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği her zaman olduğu gibi Ramazan Ayı içerisinde de ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişiyor.

Dernek bünyesinde ilçe genelindeki hasta, engelli, yoksul ve yaşlıları şefkatli kollarıyla sararak, bu insanlara her konuda tam destek vermesi nedeniyle ilçede ‘Fatma Anne’ olarak tanınan Fatma Cavlı’nın öncülüğünde çalışmalarını yürüten Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği; hayırsever vatandaşlarla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında gönül köprüsü kurmayı Ramazan ayı içerisinde de tüm hızıyla sürdüyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin bebekleriyle, hastalara özel bezlerin yanı sıra bebeklere mama, yoksul ailelerin çocuklarına kılık-kıyafet ve ayakkabı desteklerinde bulunan derneğin, henüz bayrama iki hafta süre olmasına rağmen daha şimdiden 400 çocuğa bayramlık dağıttığı ve yüzlerce aileye de gıda ve et dağıtımında bulunduğu öğrenildi.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, yıllardır büyük özverilerle hayırsever vatandaşlarla, ihtiyaç sahibi insanlar arasında gönül köprüsü kurmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kendisiyle birlikte dernek yönetimindeki tüm arkadaşlarının son derece hassas ve titiz bir çalışma temposu içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını ve onların gönüllerini kırmadan yardımların yerine ulaştırıldığını anlatan Başkan Cavlı, “Ancak bizim bu konudaki hassasiyetimizi bilmeyen bazı aklı evveller bazı sosyal paylaşım sitelerinden aleyhimize onlarca olumsuz şeyler yazdılar. Ama Allah’ıma bin şükür ki, halkım ve bizlere güvenen hayırseverler bu olumsuz dedikodulara inat, bizlere ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşabilmek adına daha da çok destek vermeye başladı. O hakkımızda olumsuz spekülasyonlar yazanlarla da yargı önünde hesaplaşmaya başladık. Ama bu olumsuz paylaşımlar sırasında bazı hayırseverlerimiz biraz kendilerini geriye çekmişlerdi. Ama her şeyden önce Allah rızası için çalıştığımızı görünce bizlere tekrar var güçleriyle destek vermeye başladılar. O süreçte onlarca ihtiyaç sahibi bebeklerimize mama ve bez verememiştik. Ama şimdi Türkiye’nin en büyük kağıt bez firmalarından Can Bebe bizlere verdiği hasta ve çocuk bezi desteğini sürdürüyor. Bizler de daha çok ihtiyaç sahibine ulaşıyoruz. Ben ve ekibim hakkında asılsız iddialarda bulunanlarla da yargı önünde hesaplaşmamız sürecek. Ben bizlere inanan, güvenen tüm hayırseverlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan binlerce kez razı olsun” diye konuştu.

663 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri