Karesi Spor'a Balıkesirli iki yeni transfer
Tarih : 2017.07.19  09:50:11
Türkiye Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Karesi Spor Balıkesirli Umutcan Özyıldırım ve Gökhan Karabıyık'ı kadrosuna kattı.

BALIKESİR'İ TEMSİL ETTİLER

İki oyuncu ile sözleşme imzalayan Basketbol Şube Sorumlusu Talha Esen, Karesi Spor olarak takıma önemli iki oyuncuyu transfer ettiklerini ifade ederek, "Türkiye Basketbol Ligi'nde iddialı ve söz sahibi olacak bir takım kurmaya devam ediyor, bununla da gurur duyuyoruz. Umutcan, Balıkesir'de doğup büyüyen ve uzun süredir Balıkesir'i Türkiye'de temsil eden başarılı bir sporcumuz. Gökhan'ın ise annesi Balıkesirli. Balıkesirli oyuncuları kadromuza katmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Çünkü onlar bir çok takımda Balıkesir'i Türkiye'ye temsil etti. Şimdi de kendi şehirleri için mücadele edecekler. Umuyorum hep birlikte güzel ve başarılı bir sezon geçiririz" açıklamasında bulundu.

"HEM MUTLU HEM DE GURURLUYUZ"

Karesi Spor gibi başarılı bir organizasyonun içerisinde yer alacağı için mutlu olduğunu belirten Umutcan Özyıldırım, "Kendi şehrimin takımında mücadele edeceğim için hem çok mutlu hem de gururluyum. İnşallah tüm takım arkadaşlarımla birlikte güzel bir sezon geçireceğiz" dedi. Gökhan Karabıyık ise Balıkesirli bir takıma transfer olduğu için heyecanlı olduğunu ifade ederek, "İnşallah sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirir, hedeflediğimiz noktalara ulaşırız" açıklamasında bulundu.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKLAR"

Karesi Spor'un yeni iki transferiyle yoluna güçlenerek devam ettiğini söyleyen Karesi Spor Kulüp Müdürü Yahya Akduman, "Oyuncularımızın ikisi de Balıkesir kökenli. Karesi Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın 'kendi öz değerlerimizle liglerde mücadele edelim' sözlerine uygun bir takım oluşturuyoruz. Umutcan ve Gökhan'ın bize güç katacağına inanıyoruz" dedi.

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ

1983 doğumlu ve 1.95 boyundaki Skorer Gard Umutcan Özyıldırım, 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde 20 dakika, 5,3 sayı, 2,4 ribaund, 0,8 asist, yüzde 35 üç, yüzde 59 iki sayılık ortalama yakaladı. Özyıldırım geçtiğimiz sezon İstanbul Beylikdüzü forması giydi.

Geçtiğimiz sezon Petkim Spor forması giyen 1988 doğumlu, 2.05 boyundaki Pivot Gökhan Karabıyık, geçtiğimiz sezon 15.1 dakika, 7,7 sayı, 2,0 ribaund, 0,8 asist ve yüzde 56 iki sayılık ortalama yakaladı.

1822 kez okundu
Diðer Spor Haberleri