BALIKESİR MODERN VE DÜZENLİ BİR MARANGOZLAR SİTESİ’NE KAVUŞACAK
Tarih : 2017.07.31  09:50:16
S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulunda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan Marangozlar Sitesi ihalesinin 1 Ağustos’ta yapılacağını müjdeledi. Balıkesirli marangoz ve kerestecilerin Balıkesir ve Türkiye’ye örnek olduklarını söyleyen Başkan Uğur, “Marangozluk, kerestecilik ve mobilyacılıkla uğraşan esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Değişime, yenilenmeye o kadar çabuk marangoz esnafı ayak uydurdu” dedi.

S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulunda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan Marangozlar Sitesi ihalesinin 1 Ağustos’ta yapılacağını müjdeledi. Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu’nda konuşan Başkan Uğur, Balıkesir marangoz ve kerestecilerinin Balıkesir ve Türkiye’deki esnaf ve kooperatiflere örnek olduğunu belirtti.  Başkan Uğur, “Balıkesir’imizde planlı şehirleşmenin sağlanması için OSB'de kümelenmiş bir şekilde çalışma düzeninin hem sektörü canlandıracağı hem de nihai tüketicinin marangozların ve yan sanayisinin ürünlerine aynı bölgede kolaylıkla ulaşımının sağlanabileceği marangozlar sitemizin temelleri kısa zamanda atılıyor” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “MARANGOZ VE KERESTECİLERİMİZ YENİLENMEYE ÇABUK AYAK UYDURDU”

Marangoz ve keresteci esnafına teşekkür eden Başkan Uğur, “Değişime, yenilenmeye o kadar çabuk marangoz esnafı ayak uydurdu ki. İlk sizlerle toplantıyı 2005 yılında Küçük-San toplantı salonunda yaptık. Dedik ki biz Çay Deresi’ni ıslah edeceğiz. Orasını yaşanabilir bir rekreasyon alanına kavuşturacağız. Önce nasıl olur dendi. Fakat Marangozlar odamız ile birlikte hazırlanan projeler ile Bilim Sanayi Bakanlığı’na gidildi. Organize Sanayi Bölgesi’ne gelindi. Orada 250 dönüm bir alan ayarlandı. Hemen 7 milyon esnafımız para yatırdı. Yeri aldık, projeler hazırlandı. Türkiye’de bir ilk. Modern, düzenli bir marangozlar sitesinin kooperatifi kuruldu. 1 Ağustos günü ihalesi oluyor. Tarih yazıyor Balıkesir Marangozlar Odası’da kerestecileri de. Marangozlar hem Balıkesir, hemde Türkiye’ye örnek oldu. Marangozlar sitesi 247 mağaza, 150 ile 3 bin metrekare arasındaki mağazalar inşa edilecek” diye konuştu.

MARANGOZLAR SİTE BİTENE KADAR AHP TESİSLERİ YANINDA HİZMET VERECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak marangoz ve keresteci esnafına site inşaatı tamamlanana kadar Alihikmetpaşa Tesisleri yanında geçici bir hizmet yeri hazırladıklarını söyleyen Başkan Uğur şöyle konuştu:

Şimdi Çay Deresi’nde tekneler yüzüyor. Balıklar var. 5 milyon yavru balık oldu. 3-5 ay sonra burada herkese balık tutturacağız. Ticari alanlar, yürüyüş alanları, kongre merkezi yapıldı. Yan taraftarının da imarını yaptık. Balıkesir’in en modern konut alanları, rezidansları burada yükselecek. Sağolsun bütün oradaki esnafımız geçici olarak Alihikmet paşa Tesisleri’nin yan tarafındaki belediyeye ait olan yerde inşaata başladık. Site bitinceye kadar esnafımız burada hizmet verecek. Hemen oraya başladık. Orasını çevre yoluna da bağlayacağız. Kamyonlar trafiğe girmeden çevre yoluna girecek”.

MARANGOZLAR SİTESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

 

Balıkesir’in değişip, dönüştüğünü ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir değişiyor, dönüşüyor. Balıkesir’i şehir yapıyoruz. Yaşanılabilir bir şehir. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne o kadar çok talep var ki. Ülkede ekonomiyle ilgili sıkıntı var ama Balıkesir’e talep var. Şişecam geliyor yüzmilyonlarca dolar yatırıyor. Filli Boya geliyor yatırıyor. Kale geliyor yatırıyor. İzocam bana yer ver diyor. Organize Sanayi Bölgesi alanını da 5 bin dönümden 10 bin dönüme çıkartıyoruz. Çünkü yatırımcı geldiğinde yeri göstermemiz lazım. Marangozlar hem Balıkesir, hem de Türkiye’ye örnek oldu. Küçük Sanayi Sitesi biz ne yapacağız dediler. Dükkan yüksekliği uygun değil, bahçe mesafesi uygun değil dediler. Onlara bir kooperatif kurduk şimdi orada. Marangozlar sitesini örnek alıyorlar. Oraya da 600 dönüm alanda örnek bir küçük sanayi sitesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Genel Kurul toplantısına kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri katıldı. 

772 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri