FUAR’IN SEKİZİNCİ GÜNÜNDE ŞİİR ÖNE ÇIKTI
Tarih : 2017.08.14  09:48:02
4 Ağustos’ta başlayan ve 13 Ağustos’ta biten olan Edremit Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde şiir öne çıktı. Şükrü Erbaş ve Ataol Behramoğlu şiir severlerle buluşurken, Aslı Erdoğan kitaplarını, Yaşar Seyman kadın ve siyaset ilişkisini, Zübeyir Kındıra da FETÖ örgütlenmesini anlattı.

Binlerce kişinin stantları ziyaret etti, söyleşilere katıldığı Edremit Kitap Fuarı’nın sekizinci günün ilk söyleşisini şair Şükrü Erbaş yaptı. Şair Şükrü Erbaş “insanın acısını insan alır” başlıklı söyleşisinden sonra kitaplarını imzaladı.

Sinan Karahan’ın yönettiği Aslı Erdoğan, yazmaya neden başladığını, neler yaşadığını, gözaltına alınma ve tutuklanma sürecini samimi bir biçimde anlatırken, fizikçi kimliğini ve bale ile olan ilişkisini de öne çıkardı. Söyleşi sonrası da kitaplarını imzaladı.

Şair Ataol Behramoğlu ise söyleşisinde kitap örnekleriyle kısa bir Cumhuriyet tarihi anlattı, arkasından okuduğu şiirlerle dinleyenleri çoşturdu ve sonra kitaplarını imzaladı.

Birsen Temir’in yönettiği ve Yaşar Seyman’ın konuştuğu “Kadın ve Siyaset” başlıklı söyleşi de Seyman kadın ve sendika vurgusu dışında kadın ve siyaset ilişkisini kendine özgü bir dille çok güzel anlattı, sonrada kitaplarını imzaladı.

Gün son söyleşini ise Zübeyir Kındıra yaptı. Murat Kaplan’ın yönettiği söyleşide Kındıra Fettullah Gülen örgütlenmesini ve terör örgütü vurgusunu ilk kendisinin yazdığını bu yüzden de emniyetten tasfiye edildiğini anlattı, sonra da kitaplarını imzaladı.

192 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri