Ayvalık’ta Kurban Bayramı rezervasyonları başladı
Tarih : 2017.08.15  09:43:31
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuzey Ege’de yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle turizm alanında ciddi hareketlenmelerin başladığı bildirildi. Sezonun bekledikleri gibi geçmemesinden yakınan turizmciler Kurban Bayramı’ndan son derece umutlu olduklarını söyledi.

Bu kapsamda; Kurban Bayramı’ndan ümitli olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki turizmciler, bayram nedeniyle ilçe genelindeki otel ve rezervasyonların başladığını ve bu rezervasyonların bayramda Ayvalık’ta ki doluluk oranını yüzde 100 seviyelerine getirebileceğini ifade ettiler.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, Kurban Bayramı için ilçedeki turistik otel ve pansiyonlarda her geçen gün artış ivmesi çizdiğini söyledi.

Kurban Bayramı’nda Ayvalık’taki doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasını umut ettiklerini belirten Özgültekin, “Ancak Kurban Bayramı’nın şu anda 4 günlük olmasından kaynaklanan bir sorunumuz var. Umarım yetkililerimiz sesimize kulak vererek bu bayramın süresinin uzatılmasını sağlarlar. Çünkü 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin 2 günü yollarda geçecektir. Geriye kalan 2 günlük tatil ise pek çok tatilcilerimize cazip gelmemektedir. Ama şunu rahatlıkla söylebilirim ki; Kurban Bayramı her halükarda Ayvalık’ta yüzde 100 doluluk oranıyla geçecektir” dedi.

 “Tatil mutlaka uzatılmalı”

Ayvalık Pansiyoncular ve Otelciler Derneği Başkanı Hatice Arga ise, Kurban Bayramı nedeniyle butik otel ve pansiyonlarda yavaş yavaş başladığını savunarak, “Ama bayram tatili süresi uzatılır da 10 güne yükseltilecek olursa o zaman bayramın çok daha yüksek bir doluluk oranıyla geçeceğini tahmin ediyorum. O zaman kimi tatilci 2 günlük gelecek, kimisi 3 günlük gelecek ve konaklama tesislerinde bir sirkülasyon yaşanılacak ve bu da turistik otellerle pansiyoncular başta olmak üzere bölgeye ekonomik anlamda çok ciddi bir geliri beraberinde getirecektir. Ben Kurban Bayramı’nın Türkiye’nin turistik bölgelerinde ciddi bir ekonomik hareketlilik sağlayabilmesi noktasında her şeyin bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Ben yetkililerden ölü geçen sezonda turizmcilerin desteklenmesi adına bu tatilin uzatılmasını talep ediyorum. Böylelikle hiç olmazsa biraz olsun ekonomik anlamda kendimize geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

245 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri