KIRKYAMALI KARDEŞLİK VE BARIŞ YORGANI
Tarih : 2017.08.23  09:40:45
Edremit Ticaret Odasının sponsor olduğu, Kırkyama Yorgan sanatçısı Beriye Başak tarafından başlatılan ve eklenen parçaları ile gün geçtikçe büyüyen Kardeşlik ve Barış Yorganı geçtiğimiz hafta sonu Gölcük’te gerçekleşen 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivalinde sergilendi.

Yorgan 3 Metreye 14 Metre Büyüklüğünde

2005 yılında başlayan Kardeşlik ve Barış Yorganı her geçen gün büyümeye devam ediyor. 20×20 parça kumaşlardan oluşan ve son olarak 3 metreye 14 metre büyüklüğüne ulaşan Kardeşlik ve Barış Yorganı Amerika’dan Afrika’ya bütün dünyayı gezerek büyümeye devam ediyor. Bu yıl 8. si düzenlenen Geleneksel Nakışlı Kırkyama Festivaline katılan Kardeşlik ve Barış Yorganımız büyük ilgi gördü. Festival’de Kardeşlik ve Barış Yorganı’nın sahibi Beriye Başak Festivale davet edildiği için Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’a ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür hediyelerini sunarak yorganın amacını ve bugüne nasıl geldiğini anlattı.

Yorganın Amacı Kardeşlik Ve Dünya Barışını Sağlamak

Kardeşlik ve Barış Yorganı’nın Beriye Başak bu yola nasıl çıktığını ve Kardeşlik ve Barış Yorganı’nın amacını anlattı: “Kardeşlik ve Barış Yorganı gördüğüm bir rüya ile başladı ve tüm dünyayı gezerek büyümeye devam ediyor. Yorganın amacı adından da belli olduğu gibi kardeşlik ve dünya barışını sağlamak için bu yola çıktık. Yorganımız ilk olarak Atatürk’ün doğduğu kent olan Yunanistan’ın Selanik kentine, Atatürk’ün evine gitti. Orada yaşayan Türklerin verdiği parçalarla yorgan büyümeye başladı. Kardeşlik ve Barış Yorganı 12 yılda 44 ülkeyi gezdi ve hepsinden ayrı ayrı parçalar taşıyor. Şu anda Kardeşlik ve Barış Yorganı’nda 20×20 ebatlarında tam 1165 parça bulunuyor. Edremit Ticaret Odası’nın da katkılarıyla yorgan en son Afrika’ya gitti, şimdi de Yunanistan’a gideceğiz. Bizim amacımız dünya barışına katkıda bulunmak ve bu yolda tüm dünyayı gezmeye devam edeceğiz. Ayrıca Kardeşlik ve Barış Yorganı dünyanın en büyük yorganı ünvanı ile Guinness Rekorlar kitabına girmeyi düşünüyoruz” dedi.

911 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri