EDREMİT KÖRFEZİ ORTADOĞU TURİZMİNE AÇILIYOR
Tarih : 2017.10.13  09:54:58
İstanbul’da Ortadoğu pazarına çalışan ve özellikle Bahreyn, Kuveyt, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi 7 Körfez ülkesinden, Türkiye’ye turist çekerek ülkemizdeki turizm potansiyelinin yüzde 70’ini karşılayan Turizm Acente Temsilcileri, Arap turistleri Körfez bölgesine çekebilmek için, Edremit’e gelerek, Kazdağları ve Körfez bölgesinde incelemelerde bulundular.

Ortadoğu Turizm Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, TÜRSAB Çanakkale ve Edremit körfezi Bölgesel Yürütme Kurulu üyesi ve Kazdağı Turizm Seyahat Acentası Sahibi Nevzat Ergün, Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkan ve üyelerinin katıldığı Körfez gezisi ilk olarak,

OTSAD Bölge Temsilcisi de olan Önder Arslan’a ait İliada Hotel’deki tamamı organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile başladı.

 

Kahvaltıda, OTSAD üyesi Acenta Yetkilileri ve 3 Arap gazeteciye bölge hakkında geniş bilgilendirmede bulunuldu.  Kahvaltı sonrası Heyete Edremit, Akçay ve Altınoluk’taki otel, motel, restoran ve kafeteryalar ile tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri gezdirildi.

 

Turizm acentacıları ve Arap heyetine eşlik eden EKTİD Başkanı Yahya Yavuz ve yönetim Kurulu üyeleri Ali Canlı ve Naciye Nacarkahya  ile birlikte Güre’deki  Adrina otele geçilerek, burada yapılan toplantıda Kazdağları ve Edremit’in turizm değerleri tanıtılarak geniş bilgiler verildi.

 

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk yaptığı açıklamada “Ortadoğu’lu turistleri Balıkesir ve Kazdağları bölgesine getirmek istiyoruz. Bu konuda ilk çalışmamızı başlattık, bundan sonraki süreçte bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

Toplantıda konuşan OTSAD Bölge Temsilcisi ve İliada Hotel Sahibi Önder Arslan “Uzun yıllardır Bölgemize yurt dışından gelen turistlerin sayısı istediğimiz gibi olmadığından Kazdağları ve körfez bölgesine özellikle ARAP turistleri getirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunun istek ve heyecanını bütün yatırımcı ve turizmci arkadaşlarımızda gördük. Yerel yöneticiler ve mülki idarecilerden de zaman içerisinde isteklerimiz olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan TÜRSAB Çanakkale ve Edremit körfezi Bölgesel Yürütme Kurulu üyesi ve Kazdağı Turizm Seyahat Acentası Sahibi Nevzat Ergün “Ülkemize yılda 1 milyon turist geliyorsa bunun 750 binini getiren seyahat acentası arkadaşlarımız ile, Kuveyt ve Suudi Arabistan’dan gelen 3 gazeteci arkadaşımız 3 günlük program kapsamında bölgemize geldiler. Bu arkadaşlarımız Türkiye’nin Trabzon, Kocaeli, Adapazarı, Düzce ve Bursa gibi bu bölgelerine Arap turistleri getiren kişiler. Şimdi yeni destinasyon arayışı için Körfezimize geldiler.  Amacımız, Kazdağları destinasyonunu Ortadoğu pazarına açabilmek. Bu  3 günlük program kapsamında, hem Kazdağları’nın uzandığı Çanakkale tarafı hem de Edremit, Akçay ve Altınluk’ta incelemelerde bulundular. Otel, restoran ve kafeteryalarımız ve  bölgenin değerlerini kendilerine gösterdik.  Aralık ayında tekrar bahsi geçen ülkelerden 40 kişilik yeni bir grup gelecek. Bu gelecek ekibi Balıkesir’in diğer termal bölgeleri olan Pamukçu, Sındırgı, Gönen, Ayvalık gibi Balıkesir’in termal ve doğal zenginliklerinin olduğu inceleme gezisi de düzenleyeceğiz.  Oradaki seyahat acentaları ve turist operatörlerine bölgeyi tekrar gezdireceğiz. Trabzon ve Bursa, Kocaeli ve İstanbul bölgesindeki Ortadoğulu turistleri Kazdağları bölgesine çekmeye çalışacağız” dedi.

Adrina’daki toplantıdan sonra EKTİD Yönetim Kurulu üyesi Ali Canlı’ya ait Kızılkeçili’deki İda Nature Otel’e giden heyet, burada bahçedeki bungalov tarzı evler ile özellikle tuz odasına büyük ilgi gösterdiler.

Haber ve Fotoğraflar: K.Ceren YILDIRIM

512 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri