ALTIEYLÜL BELEDİYESİ GÖRME ENGELLİ NAZMİ AĞABEYİN GÖNÜL GÖZÜ OLDU
Tarih : 2017.10.16  11:53:17
Altıeylül Belediyesi Ataköy Mahallesi’nde oturan ve doğuştan engelli olan Nazmi Karakurt isimli vatandaşın lavabo ihtiyacını giderebilmesi için evin bahçesine merdiven, görme engelliye uygun yol ve korkuluk yaptı.

Altıeylül Belediyesi Ataköy Mahallesinde yaşayan Nazmi Karakurt isimli görme engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırdı, ihtiyacı olan merdiven ve yolunu kısa sürede yaparak hizmete soktu.

Doğuştan engelli olan Nazmi Karakurt evinin bahçesinde bulunan lavaboya gidip-gelmekte zorlanıyordu, Nazmi Karakurt’un bu talebine Altıeylül Belediyesi anında yanıt verdi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri görme engelli vatandaşın ve ailesinin istediği doğrultuda evden bahçeye inen bölüme önce merdiven yaptı daha sonra ise lavaboya giden yola görme engellilere uygun işaretli karolar döşedi, duvarın yanlarına da korkuluk yaptı.

Yapılan çalışma tamamlandı ve Nazmi Karakurt kimseden yardım almadan bu yolu kullanarak ihtiyaçlarını görmeye başladı. Nazmi Karakurt “Başkanımdan Allah razı olsun.  Bu yolu ve merdiveni bana yaptılar. Şimdi rahat ettim” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Karakurt ailesini ziyaret etti, yapılan çalışmayı inceledi. 

Başkan Kafaoğlu “Burada görme engelli bir vatandaşımızın yaşadığını öğrendik, kardeşimizin lavaboya giderken, WC’ye giderken zorlandığı söylendi. Ekiplerimiz Nazmi kardeşimizin hayatını kolaylaştırmak için evin bahçesine merdiven yaptılar, merdiven kenarına korkuluk ve işaretli karolar döşedi. Engelli kardeşimiz için bir yol yaptık. Bundan sonra kendisi daha rahat bir şekilde, ailesinden yardım almadan bahçeye inip-çıkabilecek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek” dedi.

352 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri