EDREMİT CHP’DE TAYFUN GERKUŞ DÖNEMİ
Tarih : 2017.12.11  09:13:07
Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Kongresi Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. 418 delegeden 405’inin oy kullandığı kongrede, Tayfun Gerkuş 211 oy alarak Edremit CHP İlçe Başkanı seçilirken, diğer aday Necmi Dönmez ise 194 oy aldı.

Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi dün CHP ilçe kongresine ev sahipliği yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu ve iki adayın yarıştığı kongreye CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm,  Ahmet Akın ve Namık Havutça, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Eski Milletvekilleri Ergün Aydoğan, Ali Kemal Deveciler, Haluk Ahmet Gümüş, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Ayan, Edremit CHP İlçe Başkanı Yusuf Sel, Edremit’teki siyasi parti temsilcileri ve Oda Başkanları ile çok sayıda CHP’li üyeler katıldı.

Kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığı’nı Eski Milletvekili Ali Kemal Deveciler’in yaptığı kongrede, Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça,  Belediye Başkanı Kamil Saka ve eski Milletvekilleri birer konuşma yaptı. Ardından Adaylardan ilk konuşmayı Necmi Dönmez yaptı. Dönmez yaptığı açıklamada “1963 yılında Havran’ın Eğmir köyünde dünyaya geldim. Havran’da siyasetin en genç yönetim kurulu üyesi oldum ve CHP’li olduğumu hiçbir zaman gizlemedim. Bizleri hep bir arada tutan ve burada toplayan Cumhuriyetimizi kuran Atatürk’ün en büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partimiz, en büyük yegane tek gücümüzdür. Cumhuriyet Halk Partisi, en geniş çatımızdır, yuvamızdır, ata kucağımızdır. Atatürk’ten, 6 oklu ilkelerinden ve partimizden aldığımız güçle, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun önderliğinde bağımsız, üniter, layık, demokratik, Türkiye Cumhuriyetimiz hiç bitmeyecek olan ilelebet en büyük davamızdır. Davamız vatanımızdır” dedi. Daha sonra kürsüye gelen diğer aday Tayfun Gerkuş ise “Bu kongrede kaybeden yoktur çünkü kim kazanırsa kazansın, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Tayfun Gerkuş 211 oy alırken, diğer aday Necmi Dönmez ise 194 oy aldı.

Başkan Tayfun Gerkuş

Asil Yönetim Kurulu üyeleri: Özcan Atkin, Onur Alpasal, Aydın Balcan, Mehmet Bildik, Yıldız Dere, Birgül Eker İşeri, Kemal Erdoğan, Hüseyin Eroğlu, Ömer Faruk Gültekin, Hüseyin Güven, Süleyman Halis Çelik, Halime Nalan Korkmaz, Kadir Koşma, Hülya Mardin, Hasan Güçlü Sakallı, Cahit Selçuk, Selma Turan, Filiz Sırma Uluç, Zekiye Canan Yalkın, Fatih Yusuf Yılmaz.

868 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri