14 ULUSLARARASI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ
Tarih : 2018.01.30  09:45:11
14. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 27-28 Ocak günleri Burhaniye’de düzenlenen Hasat Festivaline katlım da yoğun oldu.

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen ’Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’ geçtiğimiz hafta sonu; açılış töreni, zeytinyağlı yemek yarışması, develerin güzellik yarışması ve geleneksel deve güreşlerinin yer aldığı etkinlikler ile gerçekleşti. Festival, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na festival çelengi koyan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ev sahibi olarak festivalin açılış konuşmasını yaptı. Sözlerine, Afrin’de devam eden “Zeytin Dalı” operasyonundaki askerlere kuvvet dileyerek başlayan Başkan Uysal şehitlere Allah’tan rahmet gazilere ise şifa dileyerek başladı. Festivalin eğlence bölümlerinin Afrin’de devam eden operasyon ve şehitler sebebiyle iptal ettiklerini belirten Başkan Uysal “Geleneksel hale gelmiş olan Zeytin ve Zeytinyağı festivalimiz ile zeytinden ekmeğini kazana tüm vatandaşlarımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Festivalimiz ile zeytin ve zeytinyağına karşı olan farkındalığı arttırdığımız gibi yaptığımız girişimler ile de Burhaniye’nin yağlarını tüm Türkiye’de tanıtıyoruz” dedi. Burhaniye Belediyesinin ürettiği zeytinyağlarından bahseden Başkan Uysal Burhaniye Belediyesi Zeytinyağı markası ile tüm Türkiye’de bölgemizin zeytinyağlarının kalitesini anlatma fırsatı buluyoruz” dedi. Türkiye’de bir ilk olacak olan Zeytin İşleme ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarından bahseden Başkan Uysal OSB’nin fabrika kurulumlarının ardından Burhaniye’nin zeytincilikte öncü kentlerden olacağını vurguladı. Başkan Uysal’ın ardından Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner konuşmalarını yaptıktan sonra deve güzellik yarışması etkinliğine geçildi.

EN SÜSLÜ DEVE SEÇİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından geleneksel hale gelmiş deve güreşlerinden önce, güreşe katılan develerin arasında en süslüsü seçildi. Burhaniye Cumhuriyet Meydanından düzenlenen en süslü deve yarışmasına 16 deve katıldı.  Ethem Cirit’in devesi “Baba Selçuk” adlı deve en süslü deve seçilirken yarışmanın ikincisi Hasan Bayramoğlu’nun devesi, üçüncü ise Mahir Ersezen’in ’Solotürk’ adlı devesi oldu. En süslü devenin ödülü ise altın havan oldu.

ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASINDA 31 YEMEK KIYASIYLA YARIŞTI

Festivalin ilk gününde son etkinlik Zeytinyağlı Yemek Yarışması oldu. Burhaniye’nin birbirinden marifetli kadınlarının katıldığı toplam 31 zeytinyağlı yemek kıyasıya yarıştı. Ünlü araştırmacı yazar ve Türk Mutfağı hakkında birçok çalışması bulunan Prof Dr. Artun Ünsal’ın da jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada ayrıca Zehra Mine Öner, Sevda Padem, Hadiye Erok, Arzu Erturan, Ayşe Öztürk ve Canan Çelik jüri üyeliği yaptı. Yemek yarışması Zeytinyağlı Sebze Yemekleri, Zeytinyağlı Börekler ve Zeytinyağlı tatlılar olmak üzere 3 kategoriden oluştu.  31 yemeğin katıldığı yarışmada yemekler tek tek jüri üyeleri tarafından tadıldıktan sonra ardından kazananlar açıklandı. Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Kategorisinde 1. Sevim Taş 2. Arzu Erdem 3. Zübeyde Ayşe Özdemir oldu. Zeytinyağlı Börekler kategorisinde 1. Zübeyde Ayşe Özdemir, 2. Duygu Kardaş, 3. Nurcan Kökten oldu. Zeytinyağlı tatlılar kategorisinde ise 1. Nevin Karayaz, 2. Ayşe Albayrak, 3. İse Derya Karaçalı oldular. Yarışmada kazananlara altın ödülleri Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Garnizon Komutanı Mümin Erturan tarafından verildi. Tüm yarışmacılara hediye paketi ve katılım belgesi verilen yarışma ile festivalin birinci günü son buldu.

747 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri