Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda zafer Melih Çakırca’nın oldu
Tarih : 2018.02.12  09:20:43
Balıkesir’in Ayvalık’ta, Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Olağan Genel Kurul toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ayvalık’ın nezih mekânlarından Mezze Restoran’da gerçekleşen genel kurul toplantısında oda üyesi 850 üye yeni yönetimi belirledi. Melih Çakırca; en güçlü rakibi Özenç Mat’a 235 oy fark atarak yeniden Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesiyle başlayan genel kurul toplantısında, Divan Heyeti Başkanlığını Balıkesir Odalar Birliği Başkan Vekili Necdet Erkan üstlenirken, divan heyeti üyeleri ise; Edremit Elektrikçiler Odası Başkanı Hayati Seçer, Burhaniye Esnaf Odası Başkanı Hasan Bayram, Edremit Ayakkabıcılar Odası Başkanı Alaattin Akçeşme ve İvrindi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necdet Berber isimlerinden oluştu.

  Faaliyet ve Denetim Kurulu raporlarının okunup, ibra edildiği genel kurulda, ilçedeki emektar esnaf ve sanatkârlara da onur belgeleri dağıtıldı.

 Genel Kurul'un seçim bölümü öncesinde konuşan Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adaylarından Özenç Mat da kısaca kendisini tanıtarak, önemli olanın değişim olduğunu ve bu değişimi de kendisinin ve yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarıyla yapmayı hedeflediklerini söyledi.

  Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na aday olan Enis Özdemir de, Ayvalık esnafının yaşadığı veya yaşayabileceği sorunları çözebilme becerisine sahip, bilgi birikimi olan ve en önemlisi iyi niyetli ve samimi bir yönetim oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, genel kurulun Ayvalık esnaf ve sanatkârı için hayırlı olmasını temenni ederek, seçim yarışından çekildiğini açıkladı.

  Genel Kurul toplantısında konuşan Melih Çakırca, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın efsanevi Başkanı Ahmet Kocaer’in ardından yapılan seçimlerde göreve geldiklerini hatırlatarak, 2 yıllık görev süresince yaptıkları icraatları anlattı.

  Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak yaptıkları her icraatı kamuoyu ve esnaflarla paylaştıklarını belirten Melih Çakırca, “oda başkanlığı yönetimi olarak 2 yıllık görevleri süresince, çok önemli projelere imza attıklarını kaydederek, “Bunlardan en önemlisi, bir hukuk bürosuyla anlaşarak, esnaf ve sanatkârımızın; vergi daireleri, SGK, belediye ve emniyet birimleri gibi resmi kurumların yanı sıra özel firmalarla aralarında doğabilecek anlaşmazlıkları hukuki yoldan çözebilecek bir avukatlık hizmeti verilmesini sağladık. KOSGEB Girişimcilik Kursları açarak yeni girişimci 75 kursiyere de belgelerini verdik. Böylelikle o 75 kursiyere KOSGEB’den aldırdığımız destekleme kredileriyle ilçemizde çeşitli sektörlerde mekânlar açmalarını sağladık. Böylece bu arkadaşlarımızın iş hayatına girebilmelerine biz oda yöneticileri de gereken desteği vermiş olduk. Bununla birlikte, Çıraklık ve Mesleki Eğitim’de kurs gören öğrencilere, yönetim kurulumuzun huzur haklarından iş önlüğü ve yurt dışına eğitim amaçlı giden öğrencilere maddi yardımlarla destek olduk. Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Danışma Bürosu ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri ‘Lezzet Noktaları’ etkinliği için bu bu yarışmaya katılan esnaf ve sanatkara maddi-manevi destek verdiklerini ifade eden Melih Çakırca, “Yarışmada, bu işi gerçekten yapmaya çalışan esnafımızın yanında olduk. İnanıyorum ki bu yarışmada başarı eden esnaf arkadaşlarımız kendi ararında tatlı rekabetlerle yemek sektöründeki kalitenin artmasına katkı vereceklerdir. Bizde bu Lezzet Durakları’nın sayısının arttırılması için çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

  Ekonomik olumsuzluklar nedeniyle işyerinin kepenklerini kapatıp, iflas eden esnaf ve sanatkârlar için oda bünyesinde 3 aya kadar hayatını idame ettirebilecekleri ekonomik yardımlar yapacakları bir sistemi yeni dönemde oda bünyesinde hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Çakırca, “İnsanın halinden anlamak bizim işimizdir. Ben ve yönetim kurulu adayı arkadaşlarım bu konuda gerektiğinde oda tarafından belirlenen huzur haklarından da bu havuza para aktarıp, mekânını kapatmak zorunda kalan ve ailesiyle birlikte ekonomik zorluklarla boğuşan o esnafımızın elinden tutacağız” ifadelerini kullandı.   Ayvalıklı esnaf ve sanatkârları yurt içi ve yurt dışı mesleki ve kültürel fuarlara katılabilmesini sağlayacaklarını ifade eden Oda Başkanı Melih Çakırca, “Bu fuar ve gezilerde de Ayvalık’ta yetişen gıda ürünleriyle, el sanatlarının da tanıtılabileceği stantlar kurmayı hedefliyoruz. Bu stantlarla da ilçemizin bu değerlerinin tanıtımını yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

  Mübadele yıllarında Ege Denizi’ndeki Girit ve Midilli Adaları’ndan Ayvalık’a mübadele edenlerle, Balkanlar’dan ilçeye göç edenlerin beraberinde getirdikleri ot kültürünü, tüm dünyaya tanıtarak Alaşehir’in bu alanda elde ettiği başarıyı egale etmeyi hedefledikleri Ot Festivalini önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde düzenleyebilmek için hazırlıklara başladıklarını kaydeden Başkan Çakırca, bu festivalin gerçekleşmesi için ise tüm imkânları seferber ettiklerini vurguladı.

 OY KULLANMA İŞLEMİ 5 SAAT SÜRDÜ

  Konuşmaların ardından oy kullanılma işlemine geçildi. Enis Özdemir ve ekibinin seçime girmemesi üzerine Melih Çakırca yeşil liste, Özenç Mat ise beyaz liste ile sandıkta yarıştı.

  Ayvalık İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen 6 kişilik ekibin nezaretinde 2 ayrı sandıkta oy kullanıldı.  Oy kullanma saat 17.00’ye kadar sürdü.

  Sandıkların açılmasıyla yapılan sayımda; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyesi 850 esnaf ve sanatkâr oy kullandı.

 MELİH ÇAKIRCA 538 OY İLE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

  3 oyun geçersiz sayıldığı oy sayımında; yarıştan çekildiğini açıkladığı halde başkan adaylarından Enis Özdemir’e 6 oy; başkan adayı Özenç Mat 303 oy,  Melih Çakırca’ya ise; 538 oy çıktı.

  Bu sonuçla Melih Çakırca; en güçlü rakibi Özenç Mat’a 235 oy fark atarak yeniden Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı seçildi.

  Melih Çakırca’nın yeniden oda başkanı seçildiği seçimde; Yönetim Kurulu üyeliklerine; Ahmet Özek, Ahmet Gürhan, İbrahim Kebabçı, Mustafa Tavşan, Hakan Kendik, İlkay Gelici, Burak Gümüşgerdan ve Naci Bayri getirilirken; Denetim Kurulu üyeleri ise; Refik Sal, Mehmet Anıl Okyar ve İrem Erhan isimlerinden oluştu.

  Sonucun belirlenmesinin ardından Özenç Mat ile yeniden başkan seçilen Melih Çakırca birbirlerine sarılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.  SUAT SALGIN (AYVALIK)

 

499 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri