ED-BEL ŞAHA KALKTI
Tarih : 2018.02.13  09:28:46
2014 öncesinde borç batağı içerisinde iflas noktasına gelen Edremit Belediyesi iştiraki Ed-Bel Şirketi, Belediye Başkanı Kamil Saka’nın göreve gelmesinden sonra adeta şaha kalktı. Birçok otel, kafeterya, düğün salonu gibi işletmeye sahip şirket 2017 yılında gelirlerini arttırarak büyümeye devam etti.

Edremit Belediyesi iştiraki Ed-Bel Tic. Ltd. Şti. iflasın eşiğinde iken dört yılda, gelir getiren kar eden bir işletmeye dönüştü. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın göreve başlamasından sonra şirketin Genel Müdürlüğü’ne getirdiği İbrahim Yakın yönetiminde ki Ed-Bel; 2017 yılında gelirlerini yüzde 15 arttırdı. Ed-Bel Tic. Ltd. Şti, bünyesine oteller, kafeteryalar, düğün salonları gibi işletmelerde dahil edilirken mali disiplin ve başarılı uygulamalar ile kar eden ve Edremit Belediyesi’ne gelir getiren bir duruma getirildi. 

Ed-Bel Tic. Ltd. Şti. 2017 yılında toplam 7 milyon 779 bin lira gelir elde ederken, toplam gideri ise 6 milyon 570 bin 679 lira oldu. Gelirlerine bir önceki yıla göre 915 bin 246 lira arttırarak yüzde 15 oranında büyümeye ulaştı. Giderlerinde ise bir önceki yıla göre sadece yüzde 5 artış oldu. 

Yönetim kadrosu dahil toplam 95 personel görev yaptığı şirkette, resmi kurumlara ve hiçbir esnafa borcu bulunmazken personel maaşları da her ayın 1 ile 5’i arasında düzenli olarak ödeniyor. 

Ed-Bel Genel Müdürü İbrahim Yakın, şirketin gelirlerini arttırdığını, ödemelerini düzenli yaptığını belirterek “Şirketimizin gelirleri önceki yıla göre yüzde 15,5 artmış, giderlerimiz ise bir önceki yıla göre sadece yüzde 5 artmıştır. Şirketimizin geçmiş döneme ait SSK ve vergi borçları yapılandırılmış ve düzenli olarak ödenmektedir. Hiçbir çalışanımızın SSK, vergi ve maaş alacağı bulunmamaktadır. Ödemelerimiz her ayın 1 ile 5’i arasında sistemli olarak yapılmaktadır” dedi.

Genel Müdür Yakın, şirketin iflas noktasında bugün kendisi ile yarışır duruma geldiğini de kaydetti; “Sermayesinin yüzde 99.9’u Belediyemize ait olan şirketimiz her geçen yıl kendisi ile yarışır hale gelmiştir. Aynı zamanda gerek cafelerimiz gerekse otellerimiz ile bölgede faaliyet gösteren diğer özel sektöre ait işletmelerin yüksek fiyat uygulamalarında denge olmak ve hizmet kalitelerini arttırmalarına az da olsa öncü ve örnek olabilmek en büyük arzumuzdur. Böylece halkımıza ve misafirlerimize daha ucuz ve kaliteli hizmeti vererek bölge turizmine katkıda bulunmak Edremit’imizin ismini her yerde ve her ortamda duyurarak bölge ekonomisine katkı sağlamak daha fazla istihdam yaratmak en öncelikli görevimiz olacaktır” dedi.

 

648 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri