AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Tarih : 2018.02.21  09:05:39
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan " Zeytin Dalı Harekatı"nda Mehmetçik için Edremit'te dua edildi.

Edremit ilçesi Avcılar Mahalle Camiinde,  Mahalle Muhtarlığı ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile aziz şehitlerimizi anma ve kahraman ordumuzun muzaffer olması için Kur'an ziyafeti, mevlit ve sohbet programı icra edildi.  Avcılar Mahalle Camiinde öğle namazı öncesinde düzenlenen mevlit programına, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Şaka, İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kavak,  daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için mevlit okunarak dualar edildi. Afrin bölgesinden cephede savaşarak şehit olan askerler için ve hala teröre karşı canlarını siper eden tüm güvenlik güçleri için dua edildiğini belirten Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “Kahraman Mehmetçiklerimiz Türkiye'nin istiklali ve istikbali için, kutsal saydığımız değerler için  canlarını siper ederek, bir sefere çıkmışlardır.  Ülkemiz terörle kararlı bir şekilde mücadele etmektedir. Bizler de Edremitliler olarak ordumuzun muvaffak olması için, birlik ve beraberliğimizin baki kalması için, duada buluştuk" dedi. 

        Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana tüm Edremitlilerin büyük bir hassasiyetle ülkesine sahip çıktığını ifade eden Kaymakam Sırmalı: “Tüm Türkiye’de olduğu Edremit'te de tüm vatandaşlarımız birbirine kenetlenmiş durumda.  Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden beri Edremitliler, bu hassasiyeti milli birlik ve beraberlik şuurunu gösteriyor. Bizler hep birlikte devletimizin, ülkemizin, askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin yanındayız. Bütün dualarımız askerlerimizledir. Buradan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi. İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas' ın sohbet ve duasıyla sona eren program akabinde bütün katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

201 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri