-Ayvalık’ta eğitim Sanat 10´la Yükselecek
Tarih : 2018.03.16  10:11:42
Ayvalık ilçesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni projelerinden biri olan “Sanat 10’la Yükselecek” projesi imzalana protokol ile resmen hayata geçirilmeye başlandı.

 

Başlangıç olarak İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi Ortaokulu ve Ali Çetinkaya Ortaokulu öğrencilerinin dahil olacağı projenin yürütücülüğü ise Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi tarafından yapılacağı öğrenildi.

Bu kapsamda; Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleşen imza protokol töreninde; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Ayvalık Kaymakamlık SYDV Sorumlusu Ebru Güngör Gezen, Hayırsever İş Adamı Cihan Şişman, eşi Sebahat Şişman, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseriyle başlayan protokol imza töreninde, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın öncülüğünde il genelinde sürdürülen Bengi Projesi kapsamında 20 dakikalık da kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İmza töreni öncesinde konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, projenin genel çerçevesi ve uygulama esasları hakkında katılımcılara slayt gösterimi ile bilgilendirmelerde bulundu.

Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesinde; sanat dallarının 14 branşında açılan kurslardı hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır, hazırladıkları Sanat 10’ la Yükselecek Projesi’nin Balıkesir Valiliği tarafından il genelinde sürdürülen Balıkesir’de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olacağını belirtti.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın da hazırladıkları Sanat 10’la Yükselecek Projesi’nin fikir babası olduğunu açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Sayın Kaymakamımız bizlere sporla ilgili yapmış olduğumuz ‘Yetenek 10’la Gelecek’ Projesi dışında sadece Ayvalık’a has olan ve sadece bizim ilçemizde gerçekleştirmeye başlayacağımız, Balıkesir’imizin diğer ilçelerine de akın akın yayılmasını beklediğimiz ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projemizin sanat ayağını gerçekleştirmek için bu çalışmamız güzel bir örnekti. Bunun için de müzik ve resim alanlarında branş öğretmenlerimizle hazırladığımız bu projemizin bugün imzalarını attıktan sonra çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayarak ilçemizdeki öğrencilerimizin eğitimlerine sanatla da katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, projenin paydaşlarının; Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve hayırseverlerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

SUAT SALGIN (AYVALIK)

260 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri