KARDEŞ OKUL PROJESİ KAPSAMINDA KOSOVA'DAN KAYMAKAM SIRMALI'YA ZİYARET
Tarih : 2018.04.05  10:08:28
Kardeş Okul Projesi kapsamında Kosova Mamuşa Atatürk Lisesi'nden gelen heyet Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'yı makamında ziyaret etti.

Kardeş okul projesi kapsamında; iki farklı kültürün kaynaştırılması ve kardeşlik  duygularının güçlendirilmesi amacıyla  Kosova Mamuşa Atatürk Lisesi  öğrenci ve öğretmenleri  Edremit'ten kardeş okulları olan Edremit  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  idareci ve öğretmenleri ile birlikte Kaymakam Ali Sırmalı'yı makamında ziyaret ederek proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.

         Edremit ilçemizden kardeş okul olan Edremit  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde ilçemizi ziyaret eden  Kosova Atatürk Lisesi 16 öğrenci ile 6 öğretmenden oluşan heyet ilçemizde 5 gün boyunca misafir edilerek proje kapsamında körfez bölgemizde eğitim ve gezi faaliyetlerine katılacaklar. Ziyarete Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Koç, Kosova Atatürk Lisesi Müdürü Rifat Krasniç, Kosova Mamuşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Sala ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

         Ülkemizin Kosova ile güçlü ve sarsılmaz bir kardeşlik bağının olduğunu söyleyen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kültürler arası kaynaşma, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren proje kapsamında Kosova'dan ilçemize gelen öğretmen ve öğrencileri Edremit'te ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

         Eğitim konularıyla ilgili fikir alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette; Kaymakam Sırmalı, Kosava Mamuşa Atatürk Lisesi Öğretmenlerine ve Kosova Mamuşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Sala'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

2200 kez okundu
Diðer Eðitim Haberleri