20 bin sporcunun katıldığı Mahalle Ligi sona erdi
Tarih : 2018.04.06  10:40:26
Kasım ayında başlayan ve bugünkü final maçları ile sona eren Mahalle Ligi’nde yıldızlar kategorisinde Burhaniye Bahçelievler FC takımı, gençler kategorisinde Ayvalık Gençlik takımı şampiyon olarak büyük sevinç yaşadı.

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Mahalle Ligi’nin final müsabakaları dün Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Yıldızlar kategorisinde Burhaniye Bahçelievler FC takımı şampiyon olurken, gençler kategorisinde Ayvalık Gençlik takımı birinciliği elde ederek kupayı kaldıran takım oldu. 
Kasım ayında başlayan Mahalle Ligi’nin bu yılki ayağına 20 ilçede bin 132 mahalleden 2 bin takımda 20 bin sporcu katılırken, kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada toplamda 2050 müsabaka oynandı. 
İlk olarak mahalle birincilerinin belirlendiği Mahalle Ligi’nde daha sonra ilçe birincilerinin belirlendiği organizasyon ile turnuva devam etti. İlçe birincilerinin de belirlenmesinin ardından il birinciliği müsabakaları start alırken; deplasmanlı gerçekleştirilen maçlarla finale kadar gelindi. 
Özellikle deplasmanlı gerçekleştirilen müsabakalar öncesinde deplasmana giden takımlar gittikleri ilçe belediyesi ve organizasyon komitesince misafir edilirken, her maçın ardından ilçe gezisi ve iki takımında katıldığı yemek organizasyonları gerçekleştirildi. Bu sayede gittikleri ilçeleri tanıma imkanı bulan sporcular, kısa da olsa tatil yapma olanağına sahip oldular. 
Final gününün ilk maçında Yıldızlar kategorisinde Altıeylül Belediyespor ile Burhaniye Bahçelievler FC takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı 4-0 Burhaniye Bahçelievler FC takımının üstünlüğü ile sona eren karşılaşmayı 5-1’lik skor ile tamamlanırken Bahçelievler FC şampiyon oldu. 
Gençler kategorisinde ise ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada rakibi Burhaniye Şarköy takımını ikinci yarıda attığı goller ile 2-0 gibi net bir skorla geçen Ayvalık Gençlik takımı gençlerin şampiyonu olmayı başardı. 
Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Altıeylül Belediyesi Başkan Vekili Fikrettin Kocaman, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Remzi Boncuk, ASKF Başkanı Metin Mengüç tarafından verildi. 

3132 kez okundu
Diðer Spor Haberleri