-Ayvalık’a Alman turist akacak
Tarih : 2018.04.13  10:26:57
Ayvalık Belediyesi ile bir tur operatörü arasında yapılan anlaşma sonucunda bu yılın Eylül ayı ile 2019 yılının 15 Haziran tarihi arasında 8 bin Alman turist ilçeye gelip, 2 gün konaklayacak. Kültür turizmi üzerine yoğunluklu turlarla ilgili rezervasyonların da alınmaya başladığı öğrenilen 8 bin alman turistin ilçede 16 bin konaklama yapacağı ve bunun Kuzey Ege’ye de yansımasının beklendiği belirtildi.

SUAT SALGIN (AYVALIK)

AYTUGEB ile Ayvalık Belediyesi adına Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşen turizm fuarında Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin’in yoğun temasları sonrasında imza aşamasına gelen işbirliği sonucunda, ilçenin yaklaşık 20 yıl öncesinde olduğu gibi yeniden Alman turistleri yoğun bir şekilde ağırlaması hedefleniyor.

Bu kapsamda; Ayvalık Belediyesi ile Merke Tur adlı turizm operatörü arasında belediye başkanlık makamında gerçekleşen protokol imza töreninde; Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Antalyalı turizm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Dişçi, firmanın turizm sorumlusu Serdar Çelenk, Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin ile Ayvalıklı turizmciler de hazır bulundu.

BAŞKAN GENÇER MEMNUN

Protokol imza töreni sırasında hazır bulunan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, protokol imzalanan Antalyalı turizm firmasının yıllardır Almanya’dan Türkiye’ye Alman turist getirdiğini vurgulayarak, “AYTUGEB ile Ayvalık Belediyesi’nin Berlin Fuarı’nda firmanın Alman ortaklarıyla yapılan görüşmelerde firmanın Anadolu’da düzenlediği kültür turları kapsamına Ayvalık da alındı. Varılan anlaşma da önümüzdeki Eylül ayından itibaren 2019 Haziran ayına kadar olan sürece ait bir bağlantı kuruldu. Bugün bu bağlantının imza protokolünü imzalıyoruz” dedi.

İmzalanan protokolün Ayvalık turizmine hareket getireceğine inandığını belirten Başkan Gençer, “Gelen turistler Anadolu ve bölgemizdeki kültürel turlara katılıp, planlanan kentlerde birer gün, Ayvalık’ta ise iki gün konaklayacaklardır. Bu iki günlük süreçte Alman turistler çarşı merkez başta olmak üzere Cunda Adası, Küçükköy, Sarımsaklı ve Altınova’yı gezecekler ve ilçemizin kültürel değerlerini ziyaret etme imkanı bulacaklardır. Bu ziyaretlerde de ilçemizdeki esnaf ve turizmcilerimize de hatırı sayılır döviz bırakacaklardır. Ayvalık’ın turizm çeşitliliği anlamında geniş bir yelpazeye sahip olması nedeniyle de kültürel geziler için gelen Alman turistler bu çeşitliliğimizden de yararlanacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Alman turistlerin Ayvalık’ın turizm alanında en yoğun olduğu yaz mevsiminin dışında, sonbahar ve kış aylarında ilçeyi ziyaret edeceklerine işaret eden Başkan Gençer, “Dünya’nın en gezgin insanları Almanya’da yaşıyor. Bu yüzden de dünyanın dört bir tarafını geziyorlar. Gezdikleri yerlerin de kültürel değerlerine çok önem veriyorlar. Ayvalık da bu konuda, Alman turistler için çok geniş bir hazine. Bizim amacımız da Ayvalık’ın o yönünü gelen misafirlerimize tanıtmak ve böylelikle de esnafımıza da daha fazla kazanç sağlayabilmesinin önünü açmaktır” dedi.

9 AYDA 8 BİN ALMAN TURİST VE 16 BİN KONAKLAMA

Protokol imzalanması öncesinde açıklamalarda bulunan Merke Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Dişçi de, “Biz yılladır bu bölgelere çeşitli turlar düzenliyorduk. Ayvalık’ın kültürel değerlerini bilmediğimiz için de Sarımsaklı’da konaklayıp, turlarımıza devam ediyorduk. Berlin Fuar’ın da Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin bana Ayvalık ile ilgili kültürel değerleri ve ilçedeki yaklaşık 2 bin adet tarihi taş evleri gösterince, bu benim çok ilgimi çekti. Geldim ve Ümit bey beni Ayvalık’ta ağırladı. İlçeyi gezdim. Tam da Avrupalıların aradığı istediği her şeyin Ayvalık’ta olduğunu gördüm. Özellikle camiye çevrilmiş kiliseler, tarihi taş binaları da görünce, bizim tur programımızın içine Ayvalık’ı da aldık. Bu nedenle de biz bu yılın Eylül ayından, 2019 yılının 15 Haziran’ına kadar Ayvalık’a 8 bin Alman turist getireceğiz. Bunların biletleri ve konaklayacakları yerler de ayrıldı. Bu süreçte Ayvalık’ta 16 bin konaklama yapacağız. Bu turistleri Ayvalık’a getirdiğimiz zaman bu gelen turistlerin içerisinde basın mensupları olacak.  Bunlar bizlere gazeteci olduklarını söylemiyorlar. Gerçekleştirdiğimiz turların ardından bir bakıyoruz ki, Almanya’da Türkiye için çok güzel görsellerle sayfalar dolusu haberler yayınlanmış oluyor. Bizim düzenlediğimiz Anadolu kültür turlarında  en çok ağırlık verdiğimiz bölge Ayvalık olacak. Biz Ayvalık’a öğleden önce geleceğiz. Öğle yemeğimizi de Ayvalık’ta aldıktan sonra öğleden sonra kalan süreyi ilçe merkezindeki eski Rum evlerinin olduğu dar sokaklarda geçireceğiz. Bu sokaklarda bulunan kahvehanelerde çay içeceğiz. Sohbet edeceğiz. Bunun dışında da Alman turistlerimize serbest zamanlar bırakarak ilçeyi gezip görmelerini sağlayacağız. Bu serbest zaman diliminde de turistlerin ilçedeki esnaflardan alışveriş yapmalarına olanak sağlayarak Ayvalık’taki otellerde de konaklatacağız. Ertesi gün de burada Çanakkale-Truva’ya gidip, oradan da yine konaklamak üzere Ayvalık’a dönmüş olacağız. “diye konuştu.

Ekrem Çiftçi, hazırladıkları kültür turlarını; Suriye’de çıkan savaşın yada Ege’deki Türk-Yunan gerginliğinin bile olumsuz etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

“UCUZ TURİST HİÇ KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ”

İmza protokolü öncesinde konuşan firmanın tur müdürü Serdar Çelenk de, Ayvalık’ın son yıllarda tanıştığı yabancı turist profilinin 149 ile 199 avro karşılığında her şey dahil uygulamasıyla ilçeye bir hafta- 10 günlük süreler için gelip konaklayan turistler olduğuna işaret ederek, “Bu turist profilinden hiç kimseye ekonomik anlamda bir fayda olmadığı gibi memlekete de faydası olmaz.  Katma değeri yüksek, turizm üretecek bir ülkenin kendisini bu kadar ucuza pazarlamış olması inanılmaz kötü bir durumdur. Bu durum hem beceriksizlik hem de tembellikten kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.

Basın mensuplarıyla yapılan sohbetin ardından Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Dişçi arasında 8 bin Alman turistin Ayvalık’a gelmesine yönelik protokol imzalandı.

558 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri