BURHANİYE’DE 20 AİLENİN EVLİLİĞİ KURTARILDI
Tarih : 2018.04.20  09:52:26
Gündelik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız sorunları atlatmak ve onlarla baş etmek hiçbirimiz için kolay olmuyor.

Bu zorlu süreçlerle başa çıkmakta çoğu zaman güçlük çekebiliyor ve psikolojik yardıma ihtiyaç duyabiliyoruz. İnsanların, özellikle eşlerin birbirleriyle yaşadığı iletişim problemleri günümüz dünyasının en sık yaşanan sorunlarının başında geliyor. Pek çok kişinin maddi kaynakları da psikolojik destek almak ve bu zorlukları çözmek için yeterli olmayabiliyor. Burhaniye Belediyesi’nin, bu anlayıştan hareketle vatandaşlarına verdiği ücretsiz psikolojik destek hizmeti devam ediyor.

515 KİŞİ BAŞVURDU

Halkın sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşam sürebilmesine büyük önem veren ve ‘Önce Sağlık’ diyen Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, diğer belediyelere örnek olacak hizmetleriyle halkın takdirini topluyor. Belediye tarafından bir yılı aşkın süredir verilen ücretsiz psikolojik destek hizmetinden bugüne kadar yararlanan vatandaş sayısı, 515 kişiye ulaştı. Toplamda 20 ailenin ise iletişim problemleri çözülerek, evlilikleri kurtarıldı.

Aile arasındaki iletişim problemlerinde eşler iki ay süreyle ayrı ayrı destek alıyor. Sonrasında ise danışma merkezine birlikte çağırılarak, aile danışmanlığı çalışmaları sürdürülüyor. Bireylerin birbirleriyle etkileşiminin incelendiği, iletişim bozukluklarıyla ilgili çalışmaların yapıldığı merkezde, bireylerin kendilerini tanımasına ve problem çözümünde kendilerine uygun kararlar alabilmesine yardımcı olunuyor. Danışanların çoğu; özgüven problemi, travma sonrası stres bozukluğu, davranış bozukluğu, aile içi iletişim bozukluğu, çocuk ve ebeveynleri arasındaki iletişim problemleri, ergenlik dönemi problemleri, sosyal fobiler, dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik bozukluğu, strese bağlı anksiyete ve sanal bağımlılık nedeniyle yardım almaya geliyor.

GENÇLERİN BAŞ PROBLEMİ SINAV KAYGISI

Burhaniyeli gençlerin Psikolojik Danışma Merkezi’nden destek almak üzere başvurduğu sorunların başında, sınav stresinden kaynaklanan problemler geliyor. Bugüne kadar, 13-18 yaş aralığında yaklaşık 150 genç, sınav kaygısıyla danışma merkezine başvurdu. Merkezde, sınav sırasında yaşanan unutma, çarpıntı, aşırı heyecan, kusma gibi sınav kaygısından kaynaklanan rahatsızlıklar konusunda çalışmalar yapılıyor.

MUTLU VE HUZURLU BİR BURHANİYE İNŞA EDECEĞİZ

Sağlıklı toplumun sağlıklı insanlardan oluşacağı düşüncesiyle yola çıkarak böyle bir hizmeti sunmaya başladıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Psikolojik Danışma Merkezi’nin hizmetleri konusunda olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, kültürümüzde ailenin yerinin önemine dikkat çekti. Aile kavramının korunması ve bireylerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması konusunda hassas olduklarını vurgulayan Uysal, “Öncelikli hedeflerimizin arasında mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir Burhaniye inşa etmek var. Vatandaşlarımızın stresle başa çıkmalarını ve hayatın zorluklarına daha rahat göğüs germelerini sağlamada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğümüze ve Belediye Psikoloğumuz Ümran Acar’a özverili çalışmalarından ötürü halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

227 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri