ENSAR AYTEKİN, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Tarih : 2018.05.10  10:24:48
CHP’nin her kademesinde önemli görevler üstlenen Edremit’in tanınmış siyasilerinden Ensar Aytekin, 27. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını dün CHP Binası önünde açıkladı.

Ensar Aytekin Partililerin yoğun katılım gösterdiği aday adaylığı açıklamasında yaptığı konuşma ile büyük alkış topladı.  Aday Adayı Aytekin şunları söyledi “Dostlarım, 3 yıl önce buradan önce baharı örgütleyeceğiz, sonra haziranı yeşerteceğiz demiştim. 3 yıl geçti. 3 yılda halkın yaptığı seçimi beğenmeyenler seçimleri bir kez daha yenilediler.  Türkiye siyasal tarihinin en adi, en rezil girişimiyle demokrasinin kalesi olan meclis bombalandı. Bir dönem ne istedi de vermedik diye söylenen ve devletin her kademesinde palazlanan Fetö örgütü halkıma silah doğrultup nice canlar aldı. 15 Temmuz’da halkın yaşamına göz dikenler, halkın üzerine tank sürenler, düşmanın dahi bombalamayı aklına getirmeyi cesaret edemediği gazi meclise roket atanlar büyük bir ferasetle karşılaştı ve bu hain girişim boşa çıkarıldı. 20 Temmuzda ise olağanüstü hal rejimi hayata geçti.

Askeri darbeyi def eden millet, siyasi darbenin hedefi oldu. 3 yılda bu ülke halkına her alanda zulümler zulüm beğendirildi. Seçim sonucuna saygı duymayarak, koalisyon kurma yetkisini vermeyerek, kendilerini seçmeyen milli iradeyi düşman bilerek halkı ikinci kez darlığa götürdüler. İlan ettikleri OHAL’le, KHK’larla,  tarihte görülmemiş bir yetkiyi, tek bir kişinin eline verdiler. Hayatı kendileri gibi olmayan ve düşünmeyen herkese zindan ettiler. Hakkını arayana hain, terörist, sesini çıkartana Fetöcü dediler.  Eğer ki demokrasiden, adaletten yanaysak, hiçbir iradeyi halk iradesinin, millet iradesinin üzerine çıkartamayız. Şunu net bir şekilde ortaya koymalıyız, ne darbe, ne dikta yaşasın tam bağımsız Türkiye. Adaleti ve hukuku kapalı kapılar ardından cübbeleriyle, takım elbiseleriyle boğazlayanlar bugünlerin tek sorumlusudur dostlar. Cebimizdeki parayı, soframızdaki ekmeği, tarlamızdaki ekini bize çok görenlerle bizim bir hesabımız var, şeker fabrikaları, zeytinliklerimizi, buğdaylarımızı peşkeş çekenlerle bir hesabımız var, mesele yalnız ve yalnız 24 Haziran seçimleri değil, bu ülkeyi Mustafa Kemal Türkiye’sini ayağa kaldırma meselesidir, mesele şerde ittifak kuranlardan bu ülkeyi kurtarma meselesidir. Türkiye’yi prangalarından kurtarma meselesidir. 24 Haziran bu memleketin sırtındaki kamburdan kurtulacağı gündür” dedi.

75474 kez okundu
Diðer Politika Haberleri