EDREMİT, ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEYE HAZIR
Tarih : 2018.05.18  10:24:07
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı Başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Orman Yangınları İle İlgili Mücadele Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi.

17.05.2018 günü Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Ali Sırmalı,  Belediye Başkanı Kamil Saka, 19. Motorlu Piyade tugayı Orhan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Alpay, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Koç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, Edremit İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Burak Can, Milli Parklar Şefi Murat Erdem Gezgin, İlçe Meteoroloji Müdürü Rahmi Ulaş, Karayolları 29. Şube Sorumlusu Resul Sayır, UEDAŞ Müdürü Mehmet Faruk Bozan katıldı.    Edremit ilçemizde yaz aylarının başlamasıyla beraber yaşanması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sırasında alınacak tedbirler  ve yapılması düşünülen çalışmalar ile kurumlar arası koordinasyon ve sorumluluklar ile ilgili  önemli kararlar alındığı toplantıda özellikle orman yangınları konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması konuları ele alındı.

            Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Sırmalı; yaklaşık 40.000 hektarlık ormanlık alana sahip  Edremit ilçemizde önemli bir  milli park olan Kazdağlarının bulunduğunu ve Kazdağlarının bizim için yaşamsal önemde olduğunu vurguladı.  İlçemizin eşşiz güzelliklerinin önemli bir parçası olan Kazdağlarımızı ve ormanlarımızı korumanın ve kollamanın büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Sırmalı, orman varlığının korunması, kollanması bu bilincin kurumsal düzeyde yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar yapıldığı ve bu toplantının da bu bilinçle gerçekleştirildiğini ifade etti.

            Kaymakam Sırmalı: "Özellikle halkımızdan bu konuda daha duyarlı olunmasını istiyorum. Orman yangını oluşturabilecek tehlikelere karşı halkımızın özellikle kurumlarımızı ivedilikle haberdar etmelerini, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak kurumlarımızla iletişim halinde olmalarını rica ediyorum. Bu konuda ilgili kurumlarımız ve Orman İşletme Müdürlüğümüz başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alınarak kurumlar arası yardımlaşma, dayanışma ve koordinasyonun sağlanması amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik" dedi. Özellikle yaz aylarında oluşabilecek muhtemel yangınlara karşı kurumlarımızın koordineli bir şekilde hazırlıklı olduğunu belirten Kaymakam Sırmalı: "İnşallah yaz ayında ülkemiz ve ilçemiz açısından orman yangınlarının hiç olmadığı yada en az düzeyde yaşandığı bir dönem geçirilmesini temenni ediyorum" dedi.

514 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri