YASALARA KAFA TUTAN İŞLETME
Tarih : 2018.07.11  09:31:58
Edremit Zeytinli mahallesi Organize Sanayi Sitesi arkasındaki zeytinlik alanda bulunan kaçak yapılarda faaliyet gösteren bir firmanın, 31.12.2017 tarihinden önce yapılan binaları kapsayan İmar Barışını bahane edip 2018 Mayıs ayında kaçak beton santrali yapımına başlaması ve 2 defa mühürlenmesine rağmen inşaatı apar topar tamamlayıp, bitirmesi büyük tepki topluyor.

ÖZİL adındaki şirket tarafından 2,5 Sene evvel Zeytinli Mahallesi 1642 Ada 16 Parsel no’lu 13 dönüm zeytinlik üzerine, zeytin ağaçları sökülerek, 1500-2000 m2'lik kapalı alan üzerine inşaat malzemesi ve demir kesim atölyesi,  bir kantar, 250-300 m2'lik çalışma ofisi kaçak bir şekilde ruhsatsız olarak yapılmıştı. 

Edremit Belediyesi tarafından şikayetler üzerine bu inşaatlar 2,5 yıl önce mühürlenmiş ve yapan firma hakkında para cezası kesilmişti.  Burası  2.5 yıldır inşaat malzemesi ve demir satışına bu kaçak binalarda devam etmiştir.

Söz  konusu şirketin yaptığı kaçak işyerleri Edremit Belediyesi tarafından mühürlenip, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına rağmen 2,5 senedir kaçak bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

İMAR BARIŞINI SUİSTİMAL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR                                                

2018 Nisan ayında İmar Barışı söylentileri çıkmaya başlayınca bu uyanıklar, Mayıs ayı sonunda buraya hemen bir temel atıp, beton santrali kurmaya başladılar. Uyanıkların amaçları 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış veya yapımına başlanmış olan binaları kapsayan  İmar Barışından yararlanmaktı. Oysaki dikkat edilmesi gereken nokta beton santrali inşaatı Mayıs ayı sonunda başladı. Beton santrali yapıldığı konusunda BİMER, Edremit Belediyesi, Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlüğü’ne vatandaşlar tarafından şikayetler yağmasına rağmen, bu şirket inşaat faaliyetlerine devam etti.

2 SEFER MÜHÜR FEKKİ YAPILDI

Edremit Belediyesi tarafından 2 sefer mühür fekkinden işlem yapılıp savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen bu şirket inşaat faaliyetlerine, kanun ve hukuku hiçe sayarak devam ediyor. Hiçbir yetkili bu şirketin inşaat faaliyetlerini durduramadı. Kaşla göz arasında koskoca bir tesisi kanunları hiçe sayarak  kurdular. İnşaatın İlk temel atılmasından itibaren bugüne kadar geçen sürede çektiğimiz fotoğraflar tarihleriyle tarafımızda mevcuttur.

1102 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri