BAŞKAN KAFAOĞLU; “BANDIRMA VE ERDEK’DEKİ YARALAR SARILMAYA BAŞLANDI”-
Tarih : 2018.09.16  09:45:19
Bandırma ve Erdek ilçelerinde 13 Eylül Perşembe günü meydana gelen yoğun yağışa bağlı sel felaketi nedeniyle bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, sel felaketinden zarar gören vatandaşlara ve esnafa geçmiş olsun dileklerini iletirken; yaşanan doğal afette can kaybının yaşanmamasının tek teselli eden unsur olduğunu söyledi.

Perşembe günü öğle sonrası başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden yoğun yağışta metrekareye 136 litre yağmur suyunun düştüğünün altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu, aynı gün Erdek ve Bandırma’daki programları nedeniyle yoğun yağışı yerinde gözlemledi.

 

Sel felaketinin yaşandığı dakikalarda programı nedeniyle Bandırma’da bulunan ve BASKİ başta olmak üzere İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkan ve ekiplerini anında seferber eden Başkan Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırma Belediyesi yetkilileri ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

 

Yoğun yağış sonrasında Bandırma’nın özellikle ana arterlerinde meydana gelen hasarların ve açılan yaraların vakit geçirilmeden sarılacağının altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yaptığı açıklamada özetle şunları dile getirdi; “Gerek meteoroloji gerekse Balıkesir Valiliği tarafından yapılan uyarılar neticesinde yoğun bir yağış beklentisi olduğu gerekçesiyle gerek Erdek gerekse Bandırma ilçemizde gerekli tedbirleri yağış öncesinde almıştık. İtfaiye Daire Başkanımız ve BASKİ Genel Müdürümüz ve bağlı ekipler yağış öncesinde Erdek ve Bandırma ilçelerimizde hazırdı. Ancak beklenen yağış miktarının üzerinde yağış alan Erdek ve Bandırma ilçemizde metrekareye 136 litre yağmur suyu düştü. Bu üzücü doğa olayı sonrasında bizlere düşen oluşan zarar ve açılan yaraların vakit geçirilmeden sarılmasıdır. Ekiplerimiz ilk olarak selden dolayı mahsur kalan 700’e yakın vatandaşımızı bulundukları yerlerden kurtararak güvenli alanlara taşıdı. Yollarda mahsur kalan araçları kaldırırken; işyeri ve evlerini su basan vatandaşlarımıza BASKİ ve itfaiye ekiplerimiz yardımcı oldular.

Böylesine ciddi bir sel felaketinde sevindirici olan tek nokta yaralanan veya yaşamını kaybeden vatandaşımızın olmayışıdır. Allah Erdek ve Bandırmamız başta olmak üzere Balıkesirimize ve tüm milletimize böyle afatlar yaşatmasın. Sel felaketinden tüm Erdek ve Bandırmalı halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

594 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri