BURHANİYE’DE TARİH VE KÜLTÜR VARDI
Tarih : 2018.10.31  09:23:46
Burhaniye’de 3 gün boyunca düzenlenen 29 Ekim Kutlamaları kapsamında, 28 Ekim Pazar akşamı düzenlenen etkinliklere katılım yoğun oldu. İlk olarak Cumhuriyet Kadınları Defilesi ve ardından İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğunun konseri Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediyesinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ve çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Bu kapsamda 28 Ekim Pazar akşamı yapılan iki farklı etkinlik Burhaniyelileri eski zamanlara götürürken farklı kültürlerin beşiği olan Türkiye’de güzel bir yolculuk yaptırdı.

CUMHURİYET KADINLARININ KIYAFETLERİ TANITILDI

Cumhuriyet döneminde kadınların giyimlerini ve özellikle düğünlerde kullanılan gelinlik ve kıyafetlerin tanıtıldığı “Cumhuriyet Kadınları Defilesi” izleyenlerden büyük alkış aldı. Burhaniyeli vatandaşların eski zamanlarda giydiği gelinlikler ve kıyafetlerin yer aldığı defilede kıyafetleri Burhaniyeli bayanlar tanıttı. Eski zamanlarda Burhaniyeli kadınlar tarafından giyilen 13 farklı kıyafetin tanıtıldığı defilenin sonunda özel tasarım bir elbise de yer aldı. Türk Bayrağı şeklinde tasarlanan kıyafet izleyiciler tarafından büyük ilgi görerek ayakta alkışlandı. Defilenin ardından Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal defilenin hazırlanıp sunulmasını sağlayan Özlem Tezcan’a ve Defilede yer alan mankenlerin saçlarının yapımında sponsor olan Melike Koç’a teşekkür hediyeleri verdiler.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HER KÖŞESİNDEN EZGİLER BURHANİYE’DE SESLENDİRİLDİ

Defilenin hemen ardından sahne alan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ise izleyenlere bir birinden güzel şarkıları ile Türkiye’de güzel bir yolculuk yaptırdı. Birçok farklı kültürü bir arada barından Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir köşesinden ezgiler ile sahne alan topluluk ayrıca o yörelerin halk oyunları ile de izleyiciyi mest etti. Konserin ardından günün anısına topluluk üyelerine Kaymakam Öner ve Belediye Başkanı Uysal hediyeler verilerken topluluk şefine ise tarafından plaket takdim edildi.

1461 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri