BURHANİYE KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ OLDU
Tarih : 2018.11.21  10:24:43
Burhaniye Belediyesi, festival, tiyatro, sergi, konferans-panel, konser, yarışma, seminer ve spor alanlarında, 5 yıl boyunca düzenlediği onlarca etkinlik ile ilçeyi kültür ve sanatın merkezi haline getirdi.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerle şehre farklı bir hava kazandıran Burhaniye Belediyesi, 5 yıl boyunca farklı alanlarda toplamda yaklaşık 200 farklı etkinlik düzenledi. Alt yapı, üst yapı, sosyal mekânlar, park, bahçe gibi alanlarda başarılı çalışmalarını sürdüren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal sosyal kültürel etkinlik alanlarında da Burhaniye’yi bir adım öne taşıdı.

19 FESTİVAL İLE BİRÇOK FARKLI ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Burhaniye için her zaman daha iyisini planlayan ve uygulamaya koyan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ilçede 5 yıl boyunca 19 Festival düzenledi. Her yıl kış aylarında düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı hasat festivali ile zeytin ve zeytinyağına dikkat çekilirken yaz aylarında düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali ile Burhaniye’nin turizmine hareketlilik getirildi. Eski Ramazan ayı gecelerinin tekrar yaşatılması adına 4 yıldır festival haline gelen Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam farklı etkinlikler düzenlendi. İlçenin tanıtımına büyük bir katkısı olan ve her geçen sene daha fazla katılımcı ile düzenlenen Bisiklet Festivali de ilçenin turizmine farklı bir bakış açısı getirdi. Motosiklet Festivali Havacılık Festivali gibi değişik festivaller de ilçede düzenlendi.

PANELLER SAYESİNDE FARKLI KONULAR BURHANİYE’DE GÖRÜŞÜLDÜ

Burhaniye Belediyesi tarafından Nisan 2014 tarihinden itibaren ilçede düzenlenen 20 faklı panel ve konferans ile bir birinden farklı konulara dikkat çekildi. Zeytin ve Zeytinyağından kişisel gelişime, tarihten kadın haklarına kadar farklı konularda düzenlenen 20 panel ve konferans ile Burhaniye Belediyesi binlerce insana ulaştı.

7’DEN 70’E HERKES İÇİN TİYATRO

5 yıl boyunca 7’den 70’e her yaştan vatandaşı düşünerek düzenlenen tiyatro etkinliklerinde binlerce vatandaş hem güldü hem ağladı. Çocuk ve yetişkin tiyatrolarının Burhaniye’de sergilenmesini sağlayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal döneminde yaklaşık 35 farklı tiyatro sergilendi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI SPOR MÜSABAKALARI BURHANİYE’DE DÜZENLENDİ

Burhaniye 5 yıl boyunca ulusal ve uluslararası birçok spor müsabakasına da ev sahipliği yaptı. Göreve geldiği gibi ata sporu olan Yağlı Pehlivan güreşlerini düzenlemeye başlayan Başkan Uysal 2018 yılında 5. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşlerini düzenledi. Binlerce insanın izlediği güreşlerde 5 yıl boyunca Kırkpınar’ın ustaları çim üzerinde mücadele verdi. Bunun yanı sıra Uluslararası ve ulusal olmak üzere plaj voleybolları, yelken yarışları, zıpkınla balık avlama yarışları tiriatlon yarışmaları gibi yarışmalarda federasyonlar ile birlikte ilçenin deniz ve plaj güzellikleri kullanıldı. Yüzyıllar boyunca süregelen bir gelenek olan Deve güreşleri ise ara verilemeden düzenlendi. Briç, Oryantring doğa yürüyüşleri gibi birçok farklı spor etkinliğini ve müsabakasını düzenleyen Burhaniye Belediyesi ayrıca Burhaniye Belediyespor kulübüyle de 9 farklı branşta mücadele vermeye devam ediyor.

ÖZEL GÜNLER VE HAFTALAR UNUTULMADI

Burhaniye Belediyesi düzenlediği etkinliklerde hiçbir özel günü de atlamayarak ülke genelinde ve kamuoyu için önemli olan günlerde değişik etkinlikler düzenledi. 1 Temmuz Denizcilik Bayramı, Engelliler günü, Öğretmenler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları, Anneler Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü gibi önemli gün ve haftalarda da ilçe genelinde 47 farklı etkinlik düzenledi.

BURHANİYE KONSERLER İLE COŞTU

Burhaniye festival kapsamında farklı gün ve etkinliklerde toplamda 25 konser düzenledi. Mustafa Ceceli, Ferhat Göçer, Koray Avcı, Cengiz Kurtoğlu, Kolpa gibi ünlü isimlerin yanı sıra gençlik grupları Türk Sanat ve Halk Müziği Sanatçıları da Burhaniye’de de ağırlandı.

404 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri