EDEBİYAT RÜZGÂRLARI PROJESİ EDREMİT’TE START ALDI
Tarih : 2019.01.13  11:15:02
BENGİ Projesi kapsamında, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üç yıldır devam etmekte olan Edebiyat Rüzgârları Projesinin ilk etkinliği, şiir okuma yarışması ile başladı.

Edremit genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlenen edebiyatımızın değerli şahsiyetlerinden Erdem Bayazıt’ın “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair” şiirini güzel okuma yarışması ve ödül töreni Edremit Körfez Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. 

Ödüllü yarışmaya, Edremit’in farklı liselerinden seçilen 12 yarışmacı öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan yarışmaya Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehim Altun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirme yapılırken okul öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar programa renk kattı.

Yarışma neticesinde Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaren Sultan İzci 1. olarak 500 TL, Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi öğrencisi Fatma Nida Börü 2. olarak 300 TL, Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Osman Aksoy 3. olarak 200 TL hediye çeki kazandı. Dereceye giren öğrencilere hediye çekleri Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından takdim edildi. Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehim Altun, yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verdi. Edebiyat Rüzgârları Projesi, şubat ayında birbirinden güzel etkinliklerle öğrencileri buluşturmaya devam edecek.

329 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri