TEMA Vakfı'ndan milletvekillerine çağrı...
Tarih : 2019.02.05  09:33:16
TEMA Vakfı, Sanayi Komisyonu'nda kabul edilen Maden Kanunu ve Bazı Kanunlar Hakkında değişiklik öngören Torba Yasa Tasarısı'nın çevreye zarar verecek maddeler içerdiğine dikkat çekti.

TEMA Vakfı,  tasarı ile orman alanlarının madencilik ve enerji faaliyetleri için cazip hale getirildiğini ve bu durumun ormanlara büyük zararlar vereceğini vurguladı. Ayrıca Torba Yasa Tasarısı ile çevre yatırımlarını tamamlamadan iki yıl daha çalışmasına izin verilen ve havaya yasal sınırların üzerinde kirletici salan eski termik santrallerin çalışmasının durdurulması gerektiği bildirildi. 

TEMA Vakfı söz konusu Torba Yasa Tasarısı'nı kabul etmemeleri yönünde tüm milletvekillerine çağrı yaptı.

BALIKESİR'İN 9 VEKİLİNE ÇAĞRI

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter de Balıkesir'in 9 milletvekiline çağrıda bulunup, "ormanlarımızı ve havamızı koruyun" mesajını iletti. 

Kuter'in Balıkesir milletvekillerine çağrısı şöyle:

"Sayın vekilim... Önümüzdeki hafta meclisin açılmasıyla birlikte sağlık açısından önemli bir yasa maddesi gündeme gelecek.. Yasa tasarısı ile önerilen madde , baca gazı arıtımı, kül deposu gibi çevre yatırımları olmayan kömürlü santrallere 2 sene daha  bu yatırımları yapmadan çalışma hakkı veriyor.. Madde 45 kömürlü termik santrallere iki yıl daha havayı kirletme izni verecek.  Daha fazla kalp krizine izin vermemek için bu maddeyi kabul etmemenizi talep ediyoruz. Temiz hava haktır.. İki yıl beklenmez.. Saygılarımızla..." 

1274 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri