EDREMİT’TE 173. OKUMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih : 2019.02.20  13:59:55
Edremit ilçemizde başarıyla yürütülen BENGİ Projesi kapsamında Edremit’te 173. Okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Edremit’te 3 yıldır yoğun katılımla yürütülen proje kapsamında okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluşmaya devam eden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç 173. Okuma etkinliğini gerçekleştirdi.   BENGİ Projesi kapsamda Edremit Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu ziyaret eden Kaymakam Sırmalı öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı. Okuma etkinliğinin akabinde öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Sırmalı; öğrencilere kitap okumaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda nasihatlerde bulundu. 

Öğrencilere “Kitap okumak bizlere neler kazandırır?” diye soran Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı öğrencilerden birbirinden güzel cevaplar aldı. Kendisi de oğluyla birlikte evde kitap okuduğunu belirterek, öğrencilere aileleriyle birlikte kitap okumalarını ve okuma kültürünü yaygınlaştırmalarını tavsiye etti.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı; “Sevgili öğrenciler, kitaplar en iyi dost ve en iyi arkadaşlardır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz ihtiyaç duyduğumuz her anımızda yanımızdadırlar. Kitap okumak yaşamımızın bir parçası haline getirilmesi gereken bir olgudur.” dedi.

Daha sonra İmam-Hatip öğrencilerimizin kaleme aldığı Hanım Yazarlar Edebiyat Topluluğu "Bezmialem Öyküleri" adlı eserleri Sınıf Öğretmeni Hatice Çam tarafından Kaymakam Ali Sırmalı’ya hediye edildi.  Kaymakam Sırmalı, öğrencileri ürettikleri bu eserden dolayı tebrik ederek, okumak kadar yazmanın da önemli olduğunu vurguladı ve bütün okullarımıza örnek olması tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerle gerçekleştirilen sohbetten sonra, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Okul Müdürü Mahmut Bulduk’tan bilgi alarak, öğretmenler odasına geçtiler. Öğretmenlerle BENGİ Projesi’nin okulda yürütülmesi ve öğrencilerin eğitim-öğretim durumu üzerine görüş alışverişinde bulunulmasının akabinde ziyaret sona erdi.

 

367 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri